Zo moet betaalplatform Apple Pay uitgebreid worden

Rutger Otto
2 januari 2016, 13:18
2 min leestijd
Zo moet betaalplatform Apple Pay uitgebreid worden

Apple heeft eind vorig jaar een patent ingediend waarmee Apple Pay een stuk meer mogelijkheden kan krijgen, bijvoorbeeld om geld naar anderen te versturen via iMessage.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay uitbreiding

Dat schrijft Quartz, dat het ingediende patent ontdekte. Geruchten gaan al langer dat Apple de betaaldienst zou willen uitbreiden naar verschillende platformen. Uit het patent blijkt dat gebruikers met een knop in iMessage direct over moeten kunnen maken naar contactpersonen.

Daar moeten ontvangers en verzenders dus waarschijnlijk wel allebei een Apple Pay-ondersteunend apparaat hebben. Maar Apple wil misschien wel verder gaan dan iMessage alleen. Zo wijst het patent ook naar andere oplossingen, bijvoorbeeld geld overmaken via telefoongesprekken en e-mails.

apple pay uitbreiding

Slechts een patent

Toch is het maar de vraag of Apple zijn betaalplatform ooit op deze manier zal uitbreiden. Het bedrijf dient enorm veel patenten in en van de meesten hoor je nooit meer iets. Dit patent klinkt echter wel realistisch en haalbaar, zeker omdat concurrenten de mogelijkheden ook bekijken. Zo is het in de Verenigde Staten al mogelijk om transacties via Facebook Messenger uit te voeren. Wat dat betreft klinkt geld overmaken met iMessage ook heel logisch.

Apple Pay is al ruim een jaar beschikbaar in de Verenigde Staten. Gebruikers kunnen hun creditcard koppelen aan hun iPhone 6 of nieuwer of de Apple Watch, waarna ze de apparaten kunnen gebruiken om contactloos te betalen. Dat werkt via de nfc-chip die in de toestellen zit. Door de iPhone tegen een geschikte betaalterminal te houden, is het mogelijk om kleine bedragen zonder codes af te rekenen.

Apple Pay in Nederland

In Nederland is Apple Pay nog niet beschikbaar. Aanvankelijk verwachtten we dat de dienst in 2015 wel zou verschijnen, maar dat kwam er niet van. Apple moet onder meer afspraken maken met banken voor de dienst. Nederlandse banken hebben overigens al herhaaldelijk interesse getoond, maar nog zonder resultaat.

Lees meer over Apple Pay

Bron: Quartz
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu