Vertaalde supportpagina’s hinten naar komst Apple Pay in Nederland

Lars Paijmans
4 september 2017, 11:33
2 min leestijd
Vertaalde supportpagina’s hinten naar komst Apple Pay in Nederland

Met het september-event nog een week van ons verwijderd, komt de geruchtenmolen pas echt goed op gang. Zeker nu Apple de Nederlandse pagina van Apple Pay online heeft gezet. Is het de zoveelste aanwijzing dat de betaaldienst onderweg is?

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay support Nederlands gemaakt

Oplettende lezers zagen hoe Apple op 24 augustus de supportpagina van Apple Pay vertaalde naar het Nederlands. Opvallend, want de dienst is immers nog niet in ons land beschikbaar. In het verleden was het vertalen van deze pagina een voorbode op de lancering van Apple Pay in het land.

Apple Pay support Nederlands

Op de pagina legt Apple uit hoe je de betaaldienst kunt gebruiken om in winkels, en op apps en websites kunt betalen. Dit doet vermoeden dat het om een volledige uitrol van Apple Pay gaat, en niet een beperkte variant. De grote volgende vraag is dan welke Nederlandse banken akkoord zijn gegaan met Apple.

Uit een rondvraag bij Nederlandse banken, bleek dat onder meer ING open staat voor een samenwerking met Apple. Alle banken houden dergelijke onderhandelingen echter strikt geheim, en zullen hier pas meer bekend over maken als Apple de komst van Apple Pay in Nederland zelf bevestigt. Vorige week kreeg Apple bovendien goedkeuring van Europa om betaalplatform Apple Pay Cash naar Europa te brengen. Deze zijfunctie van Apple Pay laat mensen onderling betalen via iMessage, net zoals je dat nu al doet met apps als Tikkie. Hiervoor gebruik je ook Apple Pay.

De zoveelste aanwijzing?

Toch willen we toch niet te hard roepen dat Apples betaaldienst echt naar Nederland komt. De pagina stond maar een tijdje online en is inmiddels weer vervangen door de Engelse pagina, al kun je wel de cache bekijken via de link onder dit artikel. Bovendien gaat het puur om de tekst, en zijn alle afbeeldingen nog wel Engels met betaalpassen die niet in Nederland beschikbaar zijn.

In het verleden doken er bovendien vaker soortgelijke aanwijzingen naar Apple Pay op die op een Nederlandse release wezen. Zo verschenen er vorig jaar logo’s van Apple Pay bij Nederlandse vestigingen van winkels. Toch is de timing met het Apple event op 12 september opvallend. Heeft Tim Cook nog een extraatje achter de hand tijdens de keynote?

Lees ook: Dit verwachten we van Apples iPhone 8-event

Lees het laatste nieuws over Apple Pay

Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Apple Pay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's