Rabobank wil klanten misschien voor Apple Pay laten betalen

Het is nog niet bekend wanneer Apple Pay naar Nederland komt en of Rabobank het betaalplatform überhaupt zal ondersteunen, maar adjunct-directeur Ronald van Aart denkt alvast na over het verrekenen van de extra kosten die Apple Pay in rekening brengt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Pay Rabobank

Misschien moeten klanten de mogelijkheid krijgen om tegen meerkosten met Apple te betalen

Als klanten gebruikmaken van Apples nieuwe betalingssysteem en ermee afrekenen bij de kassa, krijgt Apple 0,15 procent van het betaalde bedrag. Dit kleine deel gaat van je betaling af en wordt door banken aan Apple betaald. Dat betekent dat des te meer mensen er van Apple Pay gebruikmaken, des te meer Apple er aan verdient. Maar ook: des te meer banken moeten betalen.

Daar zit Rabobank niet per se op te wachten, lijkt het. In een interview met het Financieele Dagblad zegt adjunct-directeur van de Rabobank Ronald van Aart dat hij nadenkt over hoe die kosten bij klanten te verhalen zijn. “Misschien moet je als bank dan klanten de mogelijkheid bieden om tegen meerkosten met Apple te betalen”, zegt hij.

apple pay

Meer over Apple Pay

Apple Pay is sinds eind vorig jaar van start in de Verenigde Staten. Met Apple Pay kunnen gebruikers draadloos in winkels betalen met hun iPhone 6, iPhone 6 Plus en straks ook met de Apple Watch.

Wanneer het betaalplatform in Nederland uitkomt, is nog onbekend. Waarschijnlijk zal dat dit jaar nog gebeuren. Apple heeft de afgelopen tijd laten weten Apple Pay graag in andere landen in te voeren. ING liet eerder al doorschemeren dat het niet lang meer kan duren totdat de dienst in Nederland beschikbaar is. De bank paste een besloten webpagina alvast op Apple Pay aan.

Lees meer over Apple Pay

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.