‘Betalen met Apple Pay levert veel problemen op’

Rutger Otto
1 april 2015, 12:16
2 min leestijd
‘Betalen met Apple Pay levert veel problemen op’

Tweederde van de Amerikanen die Apple Pay willen gebruiken, lopen bij het betalen tegen problemen aan, blijkt uit onderzoek.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay problemen

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Phoenix Marketing International. Zo’n drieduizend respondenten werkten eraan mee. En hoewel 66 procent van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus-bezitters aangaven van Apple Pay gebruik te willen maken, liepen ze vaak tegen problemen aan. Daardoor is het niet uitnodigend om het betaalplatform van Apple vaker te gebruiken.

Het grootste probleem is dat veel winkeliers aangegeven staan als een plek waar je via Apple Pay kan betalen, maar waar het helemaal niet werkt. De helft van de mensen met problemen zeiden dat de betreffende winkels het systeem helemaal niet accepteerden of dat degene achter de toonbank niet bekend was met Apple Pay. In veel van de gevallen zou het ook te lang duren om een transactie te doen.

Volgens Bloomberg komen de klachten niet alleen uit het onderzoek van Phoenix Marketing International. Ook een enquete van Citi Research leverde dit soort resultaten op. De problemen met winkeliers zouden ook liggen aan het feit dat winkels hun betaalterminals moeten upgraden om de nfc-chips van de iPhone te ondersteunen. Dat zou geld kosten en niet iedereen wil dat investeren.

apple pay

Wat is Apple Pay?

Apple Pay werd vorig jaar door Apple gepresenteerd. Het betaalplatform moet het mogelijk maken om veilig en draadloos met je iPhone 6 (Plus) en Apple Watch te betalen, dankzij de nfc-chip die erin zit. Daarmee hoef je het apparaat in principe alleen maar tegen de terminal van de winkel aan te houden.

De betaaldienst van Apple is momenteel alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten. Apple Pay zou dit jaar nog uitgebreid moeten worden naar andere delen ter wereld, waaronder Europa.

Lees meer over Apple Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu