Tim Cook: ‘Apple Pay groeit snel, haalt langzaam PayPal in’

Florence Peeters
31 juli 2019, 11:01
2 min leestijd
Tim Cook: ‘Apple Pay groeit snel, haalt langzaam PayPal in’

Opnieuw heeft Apple een recordomzet behaalt met zijn diensten in het afgelopen kwartaal. Dit komt volgens ceo Tim Cook mede door de snelle groei van Apple Pay, dat langzaam maar zeker meer transacties en gebruikers heeft dan het bekende PayPal.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay populariteit blijft stijgen

Traditiegetrouw heeft Apple zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt van de afgelopen drie maanden, en daar viel wederom op hoe sterk de diensten van het bedrijf uit Cupertino groeien. Tegenwoordig deelt Apple geen losse verkoopcijfers meer, maar Cook gaf wel tekst en uitleg waarom er wederom een recordbedrag aan omzet is binnengehaald middels diensten als Apple Music, iCloud en Apple Pay.

Ook interessant: Apple Q3 2019 kwartaalcijfers: 3 opvallende dingen die je moet weten

Volgens Cook worden nu bijna 1 miljard transacties per maand gedaan via Apple Pay. Dat is bijna het dubbele van wat er in hetzelfde kwartaal in 2018 werd voldaan. In Nederland kunnen we pas sinds half juni gebruikmaken van Apples betaaldienst, maar het wordt al sinds eind 2014 naar steeds meer landen wereldwijd uitgerold. Inmiddels is Apple Pay in 47 landen beschikbaar, waarvan 17 landen pas het afgelopen jaar aan het rijtje werden toegevoegd.

Apple Pay veilig

Deze groei is dusdanig groot, dat Apple Pay volgens Cook inmiddels meer nieuwe gebruikers en transacties krijgt dan online betaalsysteem PayPal, een belangrijke concurrent van Apples dienst. Bovendien is er nog veel meer ruimte, omdat Apple druk bezig is om Apple Pay te integreren in het openbaar vervoer.

In verschillende steden wereldwijd kun je hierdoor ook inchecken bij de trein, bus of metro met je iPhone of Apple Watch. Het zal alleen ongetwijfeld nog wel een tijd duren voordat dit ook in Nederland mogelijk is. Het laat in ieder geval zien dat Apple nog lang niet klaar is met het aantal Apple Pay-gebruikers te laten groeien.

Meer over Apple Pay

Apple Pay is voorlopig in Nederland enkel te gebruiken door klanten van ING. Heb je een ING-rekening, dan kun je snel en gemakkelijk via je iPhone, iPad, Apple Watch of Mac betalen met Apple Pay. Lees hoe je Apple Pay-betaalkaarten wijzigt of verwijdert, of check hoe je gekochte spullen retourneert met Apple Pay.

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu