Met Apple Pay betalen doe je straks ook in webwinkels

Florence Peeters
20 mei 2019, 14:57
2 min leestijd
Met Apple Pay betalen doe je straks ook in webwinkels

Webwinkels en apps die gebruikmaken van betaalprovider Mollie om jou je bestelling te laten afrekenen, ondersteunen straks ook Apple Pay in Nederland. Mollie heeft zijn dienst klaargestoomd voor de naderende komst van Apple Pay.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay-ondersteuning voor webshops met Mollie

Zodra ING eindelijk Apple Pay beschikbaar maakt, kun je er op een hoop plekken mee betalen. Betaalaanbieder Mollie heeft namelijk aangekondigd Apples betaalmethode te ondersteunen. Mollie is samen met Buckaroo en Adyen één van de grootste betaaldiensten, waar webwinkels en apps gebruik van maken om klanten gemakkelijk af te laten rekenen.

Apple Pay-ondersteuning Mollie

Dit betekent dat je straks in een app van je favoriete kledingketen kan rondneuzen, om vervolgens via Touch ID of Face ID je gevulde winkelwagentje te betalen. De Apple Pay-ondersteuning van Mollie is per direct beschikbaar in meer dan 35 landen waar de betaalmethode al beschikbaar is. Zodra Apple Pay in Nederland actief is, is het waarschijnlijk ook meteen hier beschikbaar.

Wanneer je iets afrekent bij een webshop die Mollie als betaalaanbieder heeft, detecteert de dienst of je met een Apple-apparaat wil afrekenen. Is dat het geval, dan verschijnt Apple Pay als optie in het rijtje betaalopties, naast onder meer iDeal en PayPal.

Ook interessant: 3 manieren waarop Apple Pay ons leven straks makkelijker maakt

Naast betalen bij webwinkels, betaal je straks ook in de meeste fysieke winkels met Apple Pay. Als een winkel een pinautomaat heeft dat contactloos pinnen ondersteunt, is deze eveneens geschikt voor Apple Pay.

Apple Pay al werkend

Onlangs heeft een Nederlander Apple Pay werkend gekregen en er zelfs mee afgerekend. Door zelf te sleutelen in de ING-app heeft hij de dienst weten te activeren. Volgens hem staat in de code van de app alles al klaar om Apple Pay in Nederland te lanceren.

Wanneer dat precies gebeurt is onduidelijk. Ook moeten we afwachten welke banken ook Apple Pay gaan ondersteunen. Wees voorbereid door alvast te lezen hoe je Apple Pay instelt op al je apparaten.

Lees meer over Apple Pay

Bron: Mollie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen