Apple Pay in Nederland: zo kan het werken

Rutger Otto
22 oktober 2014, 9:18
2 min leestijd
Apple Pay in Nederland: zo kan het werken

Apple Pay zou volgens Apple alleen nog in de Verenigde Staten werken, maar ook internationale gebruikers hebben het al voor elkaar gekregen om bij betaalterminals af te rekenen met hun nieuwe iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay Nederland

apple pay installeren

Sinds maandag is het voor Amerikanen mogelijk om te betalen via Apple Pay na de update naar iOS 8.1. Echter, het systeem blijkt ook in andere landen al gewoon te werken. Het enige wat je nodig hebt is een Amerikaanse creditcard en een iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Het Canadese YouTube-kanaal TechSmartt laat in een filmpje zien hoe Apple Pay buiten Amerika te gebruiken is. Gebruikers stellen het volgende in:

  1. Ga naar de instellingen van de iPhone 6 (Plus)
  2. Kies ‘Algemeen’
  3. Ga naar ‘Taal en regio’
  4. Bij Regionotaties zet je de regio op Verenigde Staten
  5. Open nu Passbook
  6. Rechts bovenin staat een plusje, tik daarop
  7. Scan een geschikte creditcard (Amerikaans)

Meer is het niet; Apple Pay zou moeten werken bij nfc-kassa’s waar je draadloos kunt betalen. In de video wordt aangetoond dat het lukt: een Canadese frisdrankautomaat met nfc-ondersteuning accepteerde de betaling via iPhone 6 als vanzelfsprekend.

Bestaand nfc-netwerk

Op zich is het logisch dat Apple Pay op deze manier gewoon werkt, want Apple maakt gebruik van een bestaand nfc-netwerk dat draadloze betalingen wereldwijd al langer toestaat. De crux zit ‘m dan ook in de creditcard. Momenteel werkt Apple samen met Amerikaanse banken, dus alleen aangesloten kaarten werken met het betaalplatform. Ook gebruikers in Australië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben al aangegeven dat betalen met hun iPhone 6 lukte.

Dit laat zien dat de techniek in elk geval klaar is voor een wereldwijde uitrol van Apple Pay. De enige horde die Apple nog moet nemen is om overeenkomsten te sluiten met banken en aanbieders van creditcards. Een officiële releasedatum voor Apple Pay in Nederland is nog niet bekend.

Lees meer over Apple Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu