Apple Pay in Nederland nu beschikbaar: zo activeer je het

Lars Paijmans
11 juni 2019, 6:42
2 min leestijd
Breaking
Apple Pay in Nederland nu beschikbaar: zo activeer je het

Het is zover! Na jaren wachten is de Apple Pay in Nederland release eindelijk hier. De betaaldienst van Apple start vandaag per direct voor klanten van ING. Andere banken volgen mogelijk later. Wij laten zien hoe je de betaaldienst instelt.

Apple Pay in Nederland release

Vorige maand kondigde ING groots aan dat zij de eerste Nederlandse bank zouden zijn die Apple Pay in Nederland zouden ondersteunen. Vandaag wordt die belofte ingelost en is de betaaldienst per direct voor alle klanten beschikbaar. ING-klanten werden op de hoogte gebracht via een melding van de Mobiel Bankieren-app van ING, maar ook als je deze melding niet hebt ontvangen kun je nu de betaaldienst van Apple instellen.

Apple Pay in Nederland release

Zo koppel je een ING-betaalpas aan de Wallet-app

  1. Open de Wallet-app en tik op het blauwe plusje in de rechter bovenhoek;
  2. Volg de stappen op het scherm om je kaart te registreren;
  3. Druk op volgende om je bank te laten controleren of je Apple Pay kunt gebruiken. Het kan gebeuren dat de bank meer informatie van je nodig heeft;
  4. Zodra je verzoek is goedgekeurd staat je bankpas in Wallet en kun je Apple Pay gebruiken.

Lees alles over Apple Pay instellen op een iPhone, Apple Watch en Mac in onze uitgebreide gids.

Betalen met Apple Pay: zo werkt het in de winkel

Zodra je Apple Pay hebt ingesteld, kun je meteen beginnen met afrekenen. Omdat de betaaldienst bestaande contactloze betaalautomaten ondersteunt, kun je in praktisch iedere winkel nu met je iPhone of Apple Watch betalen. In plaats van je betaalpas houd je nu het Apple-apparaat bij de kaartlezer om de betaling te voltooien. Dat werkt als volgt, afhankelijk van of je iPhone Touch ID of Face ID heeft, of je een Apple Watch gebruikt.

Apple Pay Nederland
  • Apple Pay afrekenen met Touch ID: Houd je iPhone bij de betaalautomaat en druk je vinger op de homeknop om je vingerafdruk te scannen. De betaling is voltooid als er ‘gereed’ op het scherm staat.
  • Apple Pay afrekenen met Face ID: Druk twee keer op de vergrendelknop. Kijk naar je iPhone en scan je gezicht met Face ID. Houd je iPhone bij de betaalautomaat totdat ‘gereed’ op het scherm verschijnt.
  • Apple Pay afrekenen met je Apple Watch: Druk twee keer op de knop aan de zijkant van de Apple Watch. Houd de Watch bij de betaalautomaat totdat je een tikje op je pols voelt.

Hoe zit het met andere banken?

De grote vraag voor Apple-gebruikers die niet bij ING zitten, is natuurlijk wanneer andere banken de betaaldienst ook gaan ondersteunen. Vooralsnog is daar weinig over bekend. Uit een rondvraag van iPhoned blijkt dat vrijwel alle grote banken nog niets aan te kondigen hebben. Zodra dit verandert, lees je hier uiteraard meer over op iPhoned.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu