De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Foto: zo betaal je straks met Apple Pay bij de McDrive

Rutger Otto
15 september 2014, 10:27
1 min leestijd
Foto: zo betaal je straks met Apple Pay bij de McDrive

Apple Pay gaat volgende maand van start in de Verenigde Staten. Eén van de partners van Apple is McDonalds.

Lees verder na de advertentie.

Daarmee wordt het voor gebruikers van Apple Pay met een iPhone 6 of Apple Watch mogelijk om draadloos bij de restaurantketen te betalen. Niet alleen binnen aan de kassa, ook buiten bij de McDrive. Maar hoe werkt dat precies?

Apple Pay McDonalds

Apple Pay betaling

Re/code heeft het antwoord. MacDonalds Chief Digital Officer Atif Rafiq legt het in een interview uit. Autobestuurders moeten tegen de Mac-medewerker zeggen dat ze met hun telefoon willen betalen. Volgens hem reikt een medewerker een kastje naar het autoraam. De bestuurder plaatst zijn of haar vinger op de Touch ID van de iPhone 6 of iPhone 6 Plus en houdt het toestel vervolgens bij het apparaat. Klaar is kees.

Het moet in elk geval een hel stuk sneller gaan dan betalen met cash of met je pinpas. McDonalds plaatst een speciale Apple Pay-knop in een toekomstige app, al is nog onduidelijk waarom precies. Het zou kunnen gaan om een vooraf bestellen-app, waarbij je alvast betaalt met je vingerafdruk. Of dat ook geldt voor de McDrive is niet bekend.

Draadloos en mobiel betalen

Met Apple Pay gokt ook McDonalds erop dat mobiel en draadloos betalen de nieuwe trend wordt. “Ik heb vaker een smartphone in mijn broekzak dan een portemonnee”, redeneert Rafiq. “Dat kon ik drie jaar geleden nog niet zeggen. Nu is de tijd aangebroken dat we grote stappen kunnen maken met een grote speler. We zien erg veel toekomst in de vooruitzichten van Apple.”

Lees meer over Apple Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu