Apple bereidt personeel voor op Apple Pay en maakt mogelijkheden bekend
Rutger Otto

Apple legt de laatste hand aan haar betalingsplatform Apple Pay voor de release in de Verenigde Staten. Inmiddels is al bekend geworden hoe je jouw ‘digitale portemonnee’ opzet.

Apple Pay installeren

Volgens de website 9to5Mac is Apple begonnen met het voorbereiden van werknemers en partners op de lancering van Pay. Met nieuwe screenshots en uitleg maakt Apple hen klaar voor betalingen met de iPhone 6 en de 6 Plus.

apple pay installeren

Gebruikers kunnen Apple Pay opzetten via Passbook of de Instellingen van de iPhone. Er zijn tot acht creditcards of bankpassen aan het iTunes-account te koppelen. Dit kan handmatig of simpel via de iPhone-camera. Van elke kaart is een aantal opties te zien, waaronder een lijst met gemaakte transacties. Ook kun je pushnotificaties aanzetten en heb je contactgegevens van een gekoppelde bank altijd bij de hand.

apple pay installeren

Passbook kan de gegevens van een verlopen kaart automatisch updaten, zonder opnieuw informatie te hoeven toevoegen. Je moet zelf wel een nieuwe aanvragen, natuurlijk.

apple pay

Betalen bij de Apple Store

Apple Pay werkt uiteraard in Apples eigen winkels om draadloos te betalen met je iPhone via de ingebouwde NFC-chip. Daarnaast wordt Apple Pay ook gebruikt als klanten een aankoop terug komen brengen. Op het bonnetje van Apple komen na een draadloze betaling geen persoonlijke gegevens meer te staan, zoals naam en e-mail-adres. Dit wordt vervangen door de laatste vier cijfers van het Apple Pay ID. Deze is gekoppeld aan het apparaat die de transacties doet.

Werkt Appel Pay niet goed in de winkel, dan kan een werknemer ‘Apple Pay Demo’-software gebruiken om te bepalen of de fout in de hardware zit of dat er iets anders aan de hand is, zoals een probleem met de betaalpas.

apple paypalSimpel en veilig

Volgens het trainingsmateriaal moeten werknemers van Apple de klant op prettige wijze kunnen overtuigen van de simpelheid en veiligheid van Apple Pay. Op die manier hoopt het bedrijf dat meer mensen er gebruik van gaan maken.

iOS 8 update

Het betaalplatform van Apple gaat naar verluidt op 18 oktober live in Amerika, na een update via iOS 8. Over de iOS 8.1-update zal 16 oktober waarschijnlijk meer bekend worden. Op die datum presenteert Apple ook de nieuwe iPads en wellicht nieuwe Macs. Wanneer Apple Pay in Nederland beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Lees meer over Apple Pay

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.