ING-website verraadt de komst van Apple Pay in Nederland

Rutger Otto
2 januari 2015, 16:26
1 min leestijd
ING-website verraadt de komst van Apple Pay in Nederland

Op een besloten webpagina van de ING website staat dat het voor klanten mogelijk is om bij ING draadloos te betalen met Apple Pay. Daarmee verklapt de bank de komst van Apple Pay in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay ING

Tweakers heeft een screenshot van de pagina op Twitter gezet, waarop ING uitlegt wat Apple Pay is:

“Met Apple Pay kunt u in een aantal winkels betalen met uw iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Uw mobiele telefoon haalt dan de gegevens van uw Credit Card op uit de Passbook-app.”

Over andere kaarten dan creditcards wordt overigens met geen woord gerept, dus het koppelen van een reguliere pinpas lijkt voorlopig nog onmogelijk. Dat lijkt misschien een gemiste kans van Apple, want in Nederland wordt voornamelijk gepind om te betalen.

apple pay installeren

Apple Pay in Nederland

Het is overigens nog niet bekend wanneer Apple Pay in Nederland (en bij ING) beschikbaar komt. ING bevestigt overigens niets tegenover Tweakers. De besloten pagina gaat over ‘betalen zonder pincode’. Apple Pay staat tussen alternatieven als contactloos betalen met je pinpas en Dip & Go, waarmee je zonder te pinnen bij parkeerautomaten afrekent.

Vorige maand werd al bekend dat Apple de uitrol van Apple Pay plant in Europa en andere gebieden ter wereld. Creditcardbedrijf Visa liet eerder al weten dat Apple Pay vrij snel naar Nederland komt.

Lees meer over Apple Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu