Nederlandse banken willen aan boord bij Apple Pay

Rutger Otto
28 oktober 2014, 10:37
2 min leestijd
Nederlandse banken willen aan boord bij Apple Pay

Onder Nederlandse banken is genoeg interesse voor de invoering van Apples betaalplatform Apple Pay. ABN Amro, ING en de Rabobank zouden graag met het bedrijf in gesprek gaan over de mogelijkheden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay

Sinds iOS 8.1 op 20 oktober beschikbaar werd, is Apple Pay in de Verenigde Staten al te gebruiken. Mensen met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus kunnen met het betaalplatform draadloos betalen via de nfc-chip in het toestel. Om het veilig te houden, is de transactie beveiligd met je vingerafdruk en een chip die zorgt dat je privégegevens alleen op je iPhone zelf bewaard worden. Ook in het buitenland werkt het al, mits je een Amerikaanse creditcard in je bezit hebt.

Apple Pay in Nederland

Wanneer Apple Pay in Nederland beschikbaar komt, is nog niet bekend. RTL Z heeft een rondvraag gedaan bij Nederlandse banken, die melden wel oren te hebben naar Apple Pay. Gesprekken zijn er echter nog niet geweest, al hopen de banken dat die er wel komen. Dat er nog geen contact met Apple is geweest, geeft overigens meteen aan dat we het platform voorlopig nog niet in Nederland hoeven te verwachten.

apple pay installeren

Rabobank laat weten dat de bank dit soort ontwikkelingen op de markt ‘met interesse volgt’ en dat ze ‘open staan voor een gesprek met Apple‘. Ook ING ziet het wel zitten. De bankt hoopt met mobiel betalen een groot bereik, de beste klantervaring en een veilige oplossing bieden. “De introductie van de iPhone 6 met ondersteuning van mobiel betalen biedt potentieel een groter bereik voor mobiel betalen, dit is positief voor onze klanten omdat dit leidt tot meer keuze.”

CurrentC

In de Verenigde Staten zijn enkele grote winkelketens al met Apple Pay gestopt, omdat ze met een eigen betaalplatform genaamd CurrentC gaan werken. Apple heeft inmiddels gereageerd door in een statement te zeggen dat klanten en winkeliers positief en enthousiast zijn en dat het bedrijf hoopt zoveel mogelijk partners aan boord te krijgen om mensen een gemakkelijke, veilig en privé betalingsoplossing aan te bieden.

Lees meer Apple Pay nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu