Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Eindelijk: Apple Pay komt officieel naar Nederland

Lars Paijmans
1 mei 2019, 9:06
2 min leestijd
Breaking
Eindelijk: Apple Pay komt officieel naar Nederland

Na jaren wachten is het zover: Apple heeft zijn betaaldienst Apple Pay in Nederland officieel aangekondigd. Binnenkort kun je contactloos betalen met je iPhone of Apple Watch. Maar nog niet alle Nederlandse banken doen mee. Hier lees je alles over de release.

Apple Pay in Nederland release: alles wat je moet weten

De aankondiging komt (nog) niet van Apple zelf, maar van ING. Dit is de eerste bank waarvan het zeker is dat Apple Pay ondersteund wordt. Op de website van de bank staat een kort persbericht waarin de komst van Apple Pay wordt bevestigd. Een concrete datum is nog niet bekend, dat blijft voorlopig op ‘binnenkort’ staan. Welke andere Nederlandse banken meedoen, is nog niet duidelijk.

Apple Pay ING

Klanten van ING worden op de hoogte gehouden via social media en de Mobiel Bankieren-app van de bank. Daar zal een bericht verschijnen zodra Apple Pay beschikbaar en in te stellen is. We hebben contact opgenomen met de andere grote banken van Nederland. Zodra we meer weten over Apple Pay voor klanten van ABN AMRO, Bunq, SNS en meer zullen we dit bericht bijwerken met de nieuwe informatie.

Rabobank laat weten aan iPhoned dat ze in gesprek zijn met Apple, maar dat ze nog niets aan te kondigen hebben over ondersteuning voor Apple Pay. Volksbank (SNS, ASN en RegioBank) stelt dat ze de ontwikkelingen in betaaloplossingen op de voet volgen en ook benieuwd zijn hoe het bij ING gaat uitpakken. Ook zij hebben zelf niets aan te kondigen.

Het lange wachten is (bijna) voorbij

Apple Pay heeft er lang over gedaan om Nederland te bereiken. Terwijl Duitsland en Frankrijk al een tijdje kunnen betalen met Apples betaaldienst, werd Nederland tot nu toe altijd overgeslagen. Een paar maanden geleden gaf Siri ons echter weer hoop: de assistent kondigde aan dat we binnenkort met Apple Pay zouden kunnen betalen.

Apple Pay in Nederland

Apple Pay is een betaaldienst waar je jouw betaalpas aan kunt koppelen. Via de Wallet-app kun je jouw bankpasje digitaal koppelen, zodat je er daarna betalingen mee kunt doen. Als je vervolgens bij een betaalterminal voor contactloos betalen staat, kun je door de iPhone naast de scanner te houden, contactloos betalen.

Ook interessant: 3 manieren waarop Apple Pay ons leven straks makkelijker maakt

Voor de veiligheid houd je een vinger op de Touch ID-sensor om je identiteit te bevestigen, of je kijkt naar de Face ID-camera van de iPhone X en nieuwer. Op die manier kun je ook met een Apple Watch een betaling voltooien. Zolang de smartwatch om je pols zit en je ‘m ontgrendelt, kun je er mee betalen. Lees ook hoe straks Apple Pay instelt en gebruikt.

Weten wanneer je Apple Pay in Nederland kunt gebruiken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de iPhoned-app, en we houden je op de hoogte!

Het laatste nieuws over Apple

Bron: ING
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu