Apple Pay voor het eerst ook buiten de VS beschikbaar

Gijs Ettes
14 juli 2015, 8:24
2 min leestijd
Apple Pay voor het eerst ook buiten de VS beschikbaar

Negen maanden na de release in de VS is Apple Pay voor het eerst ook buiten dat land beschikbaar. In Groot-Brittannië kunnen gebruikers vanaf vandaag aan de slag met de betaaldienst op bijvoorbeeld de iPhone 6 of iPhone 6 Plus.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay in Groot-Brittannië

Momenteel kent Apple Pay in Groot-Brittannië ondersteuning voor acht grote banken (waaronder de Royal Bank of Scotland, HSBC, Santander and Ulster Bank) en ruim 250.000 winkels. Nfc-terminals in diverse winkels worden vlot voorzien van een update en een sticker, waaraan klanten kunnen zien dat zij met Apple Pay kunnen betalen. Het betaalplatform werkt tevens met creditcards als Visa, MasterCard en American Express en de komende tijd zullen meer banken en partijen worden toegevoegd.

apple pay in groot-brittannië

Betaalpassen kunnen gemakkelijk en veilig worden toegevoegd aan de Passbook-app, door ze te fotograferen met je camera of handmatig de kaartinformatie in te voeren, waarna je in winkels en online in een handomdraai betalingen kunt voltooien. De vingerafdrukscanner en de Secure Element-chip in de nieuwe iPhones zorgt voor een extra beveiligingslaag: niet je pincode of creditcardnummer wordt gebruikt bij betalingen, maar een uniek en versleuteld Device Account-nummer dat veilig wordt opgeslagen in deze chip.

Apple verzekert dat winkeliers en het bedrijf zelf geen inzage hebben in jouw betalingsgegevens. Betalingen zijn privé en de details worden niet opgeslagen; gebruikers kunnen alleen de meest recente betalingen bekijken. Ook binnen apps als Etsy, Just Eat en Zalando kunnen betalingen met Apple Pay worden uitgevoerd. Een volledig overzicht van ondersteunde winkels en apps vind je op deze pagina.

Release in Europa

Groot-Brittannië is het eerste Europese land waar Apple Pay is te gebruiken. Wanneer de betaaldienst naar Nederland en België komt, is echter niet bekend. Eerder gingen geruchten over een release in de zomer, maar die werden al gauw ontkracht. We verwachten niettemin dat Apple Pay de komende maanden in meer landen wordt geïntroduceerd.

Het laatste nieuws over Apple Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu