Gerucht: Betaaldienst Apple Pay verschijnt morgen in België – update

Lars Paijmans
27 november 2018, 16:57
2 min leestijd
Gerucht: Betaaldienst Apple Pay verschijnt morgen in België – update

Verrassing! Het lijkt er op dat Apple Pay vanaf volgende week al in België verschijnt. Een gelekte brief laat zien dat een officiële aankondiging aanstaande is, en winkels zich al voorbereiden op de komst van de betaaldienst. Is Nederland straks officieel een achterblijver?

Lees verder na de advertentie.

Update 27 november: De Belgische krant De Tijd schrijft dat morgen (woensdag 28 november) Apple Pay in België officieel wordt gelanceerd. Volgens bronnen van de krant is de betaaldienst in het begin exclusief beschikbaar voor klanten van BNP Paribas Fortis. De bank houdt woensdag een demonstratie voor de pers.

Apple zelf heeft nog steeds geen officiële aankondiging van Apple Pay in België naar buiten gebracht. Ook een pagina voor de betaaldienst ontbreekt nog op de Belgische website van het bedrijf uit Cupertino.

Het blijft onduidelijk of de vermoedelijke uitrol in België morgen ook betekent dat er ontwikkelingen zijn voor een Nederlandse variant van Apple Pay. Hiervoor zullen we moeten afwachten tot de dienst morgen gedemonstreerd wordt en verdere informatie is gegeven.

Apple Pay in België op komst

Het nieuws is afkomstig van het Franstalige Mac4Ever, die een gelekte brief van de Aldi in handen zegt te hebben. De brief zou naar alle Belgische filialen gestuurd zijn en bevat informatie over de uitrol van Apple Pay in België. In de week van 26 november tot en met 2 december zou de betaaldienst beschikbaar komen; volgende week dus.

Apple Pay in België

Naast uitleg over het betaalsysteem zouden er ook al Apple Pay-stickers naar de winkels gestuurd zijn, die volgende week op de deuren worden geplakt om te laten zien dat er met Apple Pay betaald kan worden.

Het is niet de eerste keer dat we over de komst van Apples betaaldienst bij onze zuiderburen horen. Zo werd eerst gezegd dat de betaaldienst begin deze maand al in België zou verschijnen en zei de ceo van BNP Paribas al eens dat de bank eind dit jaar de dienst wilde aan gaan bieden.

Hoe zit het met Apple Pay in Nederland?

Als Apple volgende week zijn betaaldienst uitbrengt in België, zal de vraag waar ondersteuning voor Nederland blijft weer regelmatig worden gesteld. Al jaren kijken Apple-gebruikers in Nederland uit om contactloos te betalen met hun iPhone of Apple Watch, maar tot nu toe wordt het land steeds overgeslagen.

Eerder dit jaar ontstond er nog hoop omdat Apple de Nederlandse betaalknop had toegevoegd aan de Apple Pay-pagina voor ontwikkelaars. Sindsdien is het helaas stil gebleven rond een mogelijke uitrol van de dienst in Nederland. Zodra we hier meer over weten, lees je het uiteraard op iPhoned.

Lees het laatste nieuws over Apple Pay

Bronnen: Mac4Ever, De Tijd
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu