‘Apple Pay gaat contant geld en betaalpassen vervangen, maar dat kost tijd’

Lars Paijmans
6 april 2017, 10:38
2 min leestijd
‘Apple Pay gaat contant geld en betaalpassen vervangen, maar dat kost tijd’

Apples betaaldienst Apple Pay bestaat alweer drie jaar. Hoewel er weinig budget naar lijkt te gaan, is de Apple-top opvallend optimistisch over de betaaldienst.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay groei ging niet zoals verwacht

Volgens The Wall Street Journal maakt Apple zich geen zorgen over de trage uitrol van Apple Pay. Het bedrijf ziet een mobiele portemonnee nog steeds als een dienst die heel wat tijd nodig heeft om te groeien.

Apple-topman Eddy Cue onderschrijft dit: “Uiteindelijk maakt het niet uit of we er twee, drie of vijf jaar over doen”, legt hij uit. Hij stelt dat de groei van Apple Pay sneller gaat dan soortgelijke betaalsystemen. “Uiteindelijk kan Apple Pay contant geld en betaalpassen vervangen als dominant betaalsysteem.”

Apple Pay groei

Toch kwam de moeizame start en de dwarse houding van winkelketens en banken wel als een verrassing voor Apple. Een oud-werknemer vertelt dat Apple er vanuit ging dat Apple Pay net zo’n vliegende start zou maken als iTunes. Simpelweg omdat ze vonden dat hun dienst beter en veiliger was dan bestaande betaalsystemen. “Toen bleek dat winkeliers het niet direct gingen ondersteunen, waren Apples-topmannen niet meer gemotiveerd om het te promoten.”

Apple heeft een flinke uitdaging: mensen bewust maken dat Apple Pay bestaat. Uit een onderzoek van Creative Strategies blijkt bovendien dat meer dan zestig procent van Amerikaanse consumenten niet bekend is met contactloos betalen via je smartphone. Daar is Apple zelf mede verantwoordelijk voor. De afgelopen drie jaar zijn er zelden reclamespotjes of promoties voor de dienst verschenen. Daarom heeft Apples Jennifer Bailey de taak op zich genomen om personeel in Apple Stores meer te leren over Apple Pay.

Daar is Apple geen moment te vroeg mee, want de driejarige overeenkomsten die met banken gesloten zijn, verlopen binnenkort. Het bedrijf zal de komende tijd dus rond de tafel gaan zitten met de partijen. Hopelijk ook om Apple Pay in Nederland eindelijk een mogelijkheid te maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen