Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple Pay wil onderlinge betalingen mogelijk maken’

Gijs Ettes
12 november 2015, 9:09
2 min leestijd
‘Apple Pay wil onderlinge betalingen mogelijk maken’

Het is op termijn wellicht mogelijk om met Apple Pay geld over te maken naar andere gebruikers van de betaaldienst. Apple zou in de VS in gesprek zijn met diverse banken voor de ontwikkeling van een systeem dat onderlinge betalingen faciliteert.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay geld overmaken

The Wall Street Journal meldt dat Apple in de Verenigde Staten gesprekken voert met de banken J.P. Morgan Chase, Capital One, Wells Fargo en U.S. Bancorp, maar over details en eventuele afspraken is nog niets bekend. Ook is het onduidelijk hoe het betaalsysteem precies wordt geïmplementeerd. Mogelijk gaat Apple gebruikmaken van een bestaande service als clearXchange. Daarmee is het in de VS mogelijk om telefonisch of via e-mail betalingen te sturen of ontvangen.

Over details en afspraken is nog niets bekend

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat Apple Pay werd geïntroduceerd. In de VS en Groot-Brittannië is het op diverse plekken mogelijk om contactloos te betalen met je iPhone of Apple Watch, maar in Nederland en België moeten we waarschijnlijk nog even geduld hebben. Apple heeft hier nog geen deals met banken gesloten, waardoor je Apple Pay alleen kunt gebruiken als je een Amerikaanse creditcard hebt. In de tussentijd hebben Google en Samsung eigen betaaldiensten uitgerold, maar ook die zijn nog niet beschikbaar in de Benelux.

Banken in ons land zitten echter niet stil tot ze benaderd worden door Apple. ING is in september een test gestart met mobiel betalen via nfc voor Android-gebruikers. Bètatesters kunnen bedragen tot en met 25 euro zonder pincode betalen door hun smartphone bij de terminal te houden.

Daar heb je echter weinig aan als je een iPhone hebt. Waarschijnlijk werkt de nfc-chip in de iPhone 6 (S) alleen in combinatie met Apple Pay. Dat betekent dat we moeten wachten tot de dienst in Nederland en België beschikbaar wordt. We zijn echter van mening dat Apple eens vaart moet gaan maken met zijn betaaldienst.

Het laatste nieuws over Apple Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu