De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

‘Apple Pay komt deze zomer naar Europa’

Rutger Otto
7 juni 2015, 13:12
2 min leestijd
‘Apple Pay komt deze zomer naar Europa’

Het betaalplatform van Apple zou klaar zijn om nog deze zomer zijn debuut te maken in het Verenigd Koninkrijk. Het zou het eerste land in Europa zijn waar je contactloos kunt betalen met iPhone en Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay Europa

Dat hebben ingewijde bronnen aan The Telegraph gemeld. Apple zou de komst van Apple Pay naar het Verenigd Koninkrijk maandag willen aankondigen tijdens de Worldwide Developers Conference. Vervolgens moet de betaaldienst er in twee maanden worden uitgerold.

Volgens het bericht is het Verenigd Koninkrijk klaar voor contactloos betalen, nadat het vorig jaar 2,3 miljard pond uitgaf op die manier (zo’n 3,2 miljard euro). Daarnaast zijn enorm veel winkeliers in Brittannië voorzien van betaalterminals die met NFC werken. Dat is nodig om draadloos te kunnen betalen met iPhone of Apple Watch.

apple pay apple watch

Apple Pay

Apple Pay werd vorig door Apple geïntroduceerd maar is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te gebruiken. Apple Pay werkt samen met Touch ID en de Secure Element-chip in de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de Apple Watch. Hiermee blijven alle betaalgegevens veilig, de winkel en machine kunnen je data niet zien, maar maken gebruik van een versleutelde code voor transacties.

Het is overigens al langer zo dat gebruikers met een Amerikaanse creditcard bij sommige bedrijven in Europa al met Apple Pay kunnen betalen. Vorig jaar verscheen er al een vacature van Apple, voor iemand die kon uitbreiden met het Apple Pay-netwerk in Europa.

Nog geen enorm succes

In januari van dit jaar zei Tim Cook dat Apple Pay in 2015 groot moet worden. Onderzoek van Reuters wees recent echter uit dat veel retailers en consumenten er nog helemaal niet klaar voor zijn. Een kwart van de 100 grootste winkelketens in de VS accepteert Apple Pay, maar tweederde van alle ketens zeggen de betaalmethode vooraf al af te keuren.

Wanneer Apple Pay naar Nederland komt, is vooralsnog onbekend. Aanvankelijk leek het dit jaar te moeten gaan gebeuren, maar de uitrol lijkt langzamer te gaan dan Apple zou willen.

Lees meer over Apple Pay

Bronnen: Reuters, Telegraph
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu