De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Enkele Amerikaanse winkels stoppen al met Apple Pay

Rutger Otto
26 oktober 2014, 13:41
2 min leestijd
Enkele Amerikaanse winkels stoppen al met Apple Pay

Een aantal grote winkelketens in de Verenigde Staten weert Apple Pay. De betaalterminals die nfc ondersteunen zijn gesloten, omdat de winkels werken aan een eigen betaalsysteem.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay is nog maar net in werking, maar krijgt nu al tegenstand. Apple werkt samen met Walgreens, de grootste dorgisterijketen van Amerika. Maar CVS Pharmacy en Rite Aid (daarna de grootste ketens) doen niet mee. Sterker, ze hebben nfc in hun winkels uitgeschakeld.

CurrentC

De ketens doen dit omdat ze verbonden zijn aan een ander betaalplatform: CurrentC. Dit is een mobiel platform dat ook draadloze transacties mogelijk maakt. Het bedrijf achter CurrentC is Merchant Customer Exchange, wat ook banden heeft met winkels als 7-Eleven, Best Buy en Walmart. Al deze winkels zullen dus focussen op CurrentC in plaats van Apple Pay.

currentc

Apple Pay concurrent

Apple heeft dus onverwacht grote concurrentie gekregen, want deze ketens zijn niet de minste in de Verenigde Staten. CurrentC moet in de eerste helft van 2015 beschikbaar komen, maar de betaalwijze is veel omslachtiger dan Apple Pay. Mensen die van privacy houden zullen er misschien ook niet zo blij mee zijn.

CurrentC werkt met betaalterminal die je een QR-code laat zien. Deze moet je scannen met je iPhone, die op zijn beurt ook weer een QR-code aanmaakt. De winkelmedewerker scant de code en je hebt betaald. CurrentC werkt direct met je bankrekening en heeft dus geen extra betaalpas nodig, zoals Apple Pay.

Privacy

Het vervelende is dat CurrentC gemaakt is om bij te houden hoe klanten winkelen. In tegenstelling tot Apple Pay, waarbij privacy belangrijk is,doet CurrentC dat niet. Zo worden al je aankopen en andere data (waaronder gezondheiddata om de een of andere reden) bijgehouden in de cloudserver van de dienst.

Apple Pay is sinds 20 oktober beschikbaar in de Verenigde Staten voor mensen met een iPhone 6 (Plus) en iOS 8.1. Wanneer de betaaldienst van Apple Pay in Nederland komt, is nog niet bekend. Met een Amerikaanse creditcard kun je overigens al gebruikmaken van Apple Pay in Nederland.

Lees meer Apple Pay nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu