De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple Pay mogelijk snel naar China, Europa lijkt geen prioriteit

Gijs Ettes
24 november 2015, 9:22
1 min leestijd
Apple Pay mogelijk snel naar China, Europa lijkt geen prioriteit

Naar verluidt wordt Apple Pay begin februari beschikbaar in China. Over een verdere Europese uitrol van Apples betaaldienst is nog niets bekend.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay China binnenkort beschikbaar

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple deals gesloten met de vier grootste banken in China, waardoor gebruikers straks Apple Pay kunnen koppelen aan hun eigen bankrekening. Apple zou het plan hebben om zijn betaaldienst op 8 februari te introduceren, net op tijd voor het Chinees nieuwjaar. Hoeveel Apple gaat rekenen voor transacties die via Apple Pay lopen is niet bekend, al krijgt het bedrijf in de VS 0,15 procent van alle creditcardtransacties en 50 cent per debettransactie.

Sinds juli dit jaar is Apple Pay beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Het was het eerste land buiten de VS waar de betaaldienst werd gelanceerd en waar iPhone-gebruikers op diverse plekken contactloos kunnen betalen met hun toestel. Lang gingen geruchten dat de rest van Europa ook snel aan de beurt zou zijn, maar voorlopig lijkt het erop dat Apple zijn pijlen op China richt. Over een release van Apple Pay in de Benelux is dan ook niets bekend.

Opinie: Apple moet vaart gaan maken met Apple Pay

Eerder deze maand werd Apple Pay in Canada beschikbaar, al kunnen alleen America Express-klanten gebruikmaken van de betaaldienst. Of daar snel verandering in komt, is niet bekend. Ook in Australië is American Express de enige partner die Apple heeft, omdat banken daar naar verluidt vinden dat het bedrijf te hoge transactiekosten vraagt.

Het laatste nieuws over Apple Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu