Apple Pay breidt uit, maar nog niet naar Nederland

Wouter Nijsen
24 oktober 2017, 9:25
2 min leestijd
Apple Pay breidt uit, maar nog niet naar Nederland

Apple Pay is vanaf vandaag beschikbaar in een handjevol nieuwe landen, maar Nederland zit er helaas nog niet bij. Toch hoeven we mogelijk niet lang meer te wachten om met het betaalsysteem aan de slag te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay breidt uit

Apple Pay is nu in totaal 20 landen beschikbaar, nadat Denemarken, Zweden, Finland en de Verenigde Arabische Emiraten aan het lijstje zijn toegevoegd. Ondersteuning voor het betaalsysteem in die landen werd al een tijdje geleden aangekondigd, maar gebruikers hebben er alsnog even op moeten wachten. Apple Pay wordt in Scandinavië en de VAE door een aantal banken ondersteund.

siri apple pay

Apple Pay laat gebruikers contactloos betalen door een iPhone tegen een betaalterminal te houden. Wel dien je eerst een betaalkaart te koppelen aan je iPhone, waarvoor je de Wallet-app gebruikt. Deze applicatie staat standaard op elke iPhone en laat je ook (klanten)kaarten bewaren.

Betalen met je smartphone is overigens niet helemaal nieuw in Nederland. Met Android-telefoons is het al langer mogelijk om contactloos te betalen, mits het toestel over een nfc-chip beschikt. Met bijvoorbeeld de ING Bankieren-app kun je vervolgens afrekenen.

Mogelijk binnenkort naar Nederland

Onlangs verscheen het gerucht dat Apple Pay binnenkort naar Nederland komt. Apple zou op 2 november bekendmaken het betaalsysteem in ons land uit te brengen, al heeft het bedrijf dit nog niet bevestigd. Wel zijn er pagina’s over Pay door Apple in het Nederlands vertaald en online gezet. Ook dat wijst mogelijk op een aanstaande release. Begin september verschenen al berichten over vertaalde supportpagina’s. Vorige week bevestigde ook de Nederlandse Siri de komst van het betaalsysteem.

ING zou de eerste bank zijn die het betaalsysteem in Nederland aanbiedt, op de voet gevolgd door Bunq. Mogelijk werken andere banken eveneens aan Apple Pay-ondersteuning, maar hier is verder weinig over bekend. Pay werd in september 2014 aangekondigd tijdens een Apple-event.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Thema's: Apple, Apple Pay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen