Apple Pay kan beter en sneller worden – en dit is hoe

28 juni 2023, 8:43
2 min leestijd
Apple Pay kan beter en sneller worden – en dit is hoe

Contactloos betalen met Apple Pay werkt prima, maar de dienst kan een stuk beter en sneller worden. We laten je zien hoe dit mogelijk is.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay kan beter en sneller worden

Het heeft te maken met de techniek die Apple Pay mogelijk maakt: NFC (Near Field Communication). Deze vorm van datacommunicatie is speciaal ontworpen voor gebruik op zeer korte afstanden. Momenteel is de NFC-standaard gedefinieerd op een bereik van 5 mm.

Het NFC Forum, dat deze standaarden opstelt, is van plan om het bereik aanzienlijk te vergroten. Hierdoor wordt het binnenkort mogelijk om de techniek op een afstand tot 30 mm te gebruiken.

apple pay beter

Verbeterde snelheid en betrouwbaarheid

Dit klinkt misschien niet als een grote verandering, maar hierdoor wordt zowel de betrouwbaarheid als de snelheid van Apple Pay-betalingen beter.

De betrouwbaarheid neemt toe omdat je je iPhone of Apple Watch niet meer zo dicht bij de terminal hoeft te houden. Dat is handig is wanneer de ontvanger op een onlogische plek zit. De snelheid neemt toe omdat de transactie al kan worden gestart terwijl je jouw iPhone of Apple Watch nog naar de terminal toe aan het bewegen bent.

NFC wordt multifunctioneel

Het NFC Forum is tegelijkertijd van plan om de NFC-standaard uit te breiden met nieuwe toepassingen. Op dit moment kun je met NFC maar één actie tegelijkertijd uitvoeren, maar dat moet volgens recente berichten ook gaan veranderen. In de praktijk betekent dit dat Apple Pay beter wordt omdat je tegelijkertijd een betaling kunt uitvoeren en bijvoorbeeld je bonuskaart kunt presenteren. Dus beide met één handeling.

Apple Pay kan beter: nog ‘even’ geduld

Zoals gebruikelijk nemen dit soort uitbreidingen nogal wat tijd in beslag. Volgens het NFC Forum is het werk aan de verbeteringen wel al begonnen, maar zal het nog zeker twee tot vijf jaar duren voordat je er als eindgebruiker gebruik van kunt maken. Het is ook waarschijnlijk dat Apple-producten nieuwe NFC-chips nodig hebben die de verbeterde standaarden ondersteunen.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief en houd onze website in de gaten!

Bronnen afbeeldingen: unsplash, unsplash
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu