De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple krijgt 0,15 procent van elke betaling met Apple Pay’

Rutger Otto
14 september 2014, 10:14
1 min leestijd
‘Apple krijgt 0,15 procent van elke betaling met Apple Pay’

Als klanten straks met Apples nieuwe betalingssysteem afrekenen bij de kassa, krijgt Apple 0,15 procent van het betaalde bedrag.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt The Financial Times, dat bronnen heeft gesproken die met de deal te maken hadden. Volgens die bronnen krijgt het bedrijf uit Cupertino 15 cent van elke 100 dollar die wordt gespendeerd via een Apple Pay betaling, oftewel 0,15 procent.

Apple Pay betaling

apple pay betaling

Apple kondigde Apple Pay uit op het evenement waar ook de iPhone 6 en Apple Watch uit de doeken werd gedaan. Met deze nieuwe apparaten wordt draadloos betalen mogelijk, omdat ze van een nfc-chip voorzien zijn. Je hoeft dan de telefoon of smartwatch maar tegen een apparaatje te houden en je betaalt. Een extra beveiligingschip moet zorgen dat niemand anders dan jijzelf gegevens van je creditcard kan zien. Voor de betaling wordt gebruik gemaakt van een eenmalig gegenereerde code om veilig af te rekenen.

Apple zou de eerste zijn die het lukt om zo’n afspraak te maken. Met 0,15 procent van alle betalingen, kan Apple er wel eens een hoop extra geld mee gaan verdienen. Zo moet het voor zowel gebruikers (betalingsgemak) als het bedrijf (winst maken als gebruikers betalen) voordelen gaan opleveren.

Concurrenten als Google is het niet gelukt om een soortgelijke deal te sluiten. Wellicht heeft Apple het aan haar reputatie, status en macht te danken dat het een betere onderhandelaar is dan de concurrentie.

Apple Pay vanaf oktober in de VS

Apple Pay gaat in oktober voor Amerikanen van start en krijgt daarbij ondersteuning van American Express, MasterCard, Visa en nog zes andere grote banken. Volgens Apple zijn er ook al 220 duizend restaurants en winkels aan boord die het betalingssysteem ondersteunen. Wanneer Apple Pay naar Nederland komt, is nog onbekend.

Lees meer Apple Pay nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu