Apple Pay ondersteunt nu officieel Bancontact in België!

Guus Timmermans
21 september 2022, 16:42
2 min leestijd
Apple Pay ondersteunt nu officieel Bancontact in België!

Goed nieuws voor mensen met een kaart van Bancontact! Apple Pay ondersteunt nu officieel Bancontact-kaarten in België.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay steeds breder beschikbaar

Het hoge woord is eruit! Apple biedt nu officieel Apple Pay-ondersteuning voor Bancontact-kaarthouders in België. Klanten van Belfius Bank en Banx (de virtuele versie van Belfius Bank) kunnen nu hun kaarten toevoegen aan Apple Pay. Bancontact is een netwerk uit België. Het vervult ongeveer dezelfde functie als Mastercard en Visa doen bij andere banken.

Belfius en Banx zijn de eerste banken die Bancontact-kaarten ondersteunen in Apple Pay. Eerder was in België Apple Pay al beschikbaar in enkele winkels. Volgens Apple komen er binnenkort nog meer banken in België bij die Apple Pay gaan ondersteunen.

Apple Pay Bancontact

Wat is Apple Pay en waarom wil je het gebruiken?

Met Apple Pay kan je via je iPhone of Apple Watch een aankoop doen. Je kunt de pinpas dan voortaan thuislaten. Dat is enorm handig als je te kleine zakken hebt, een (te) kleine handtas bij je hebt, of bang bent om overvallen te worden. Het enige wat je hoeft te doen, is je iPhone of Apple Watch bij de NFC-lezer te houden. Ook kan je hiermee een betaling online bevestigen.

Apple heeft hier een speciale app voor. De Wallet-app onthoudt al je kaarten als een soort van digitale portemonnee. Denk hierbij niet alleen aan betaalkaarten. Ook je kortingskaart van de H&M of je klantenkaart van de IKEA kan je in deze app laden. Je kunt dus zelfs je portemonnee lekker thuislaten!

Apple Pay

Apple controversieel – Bedrijf overheerst markt

Met iOS 16.1, nu alleen als bèta te downloaden, kan je Apple Pay en je Wallet-app van je iPhone verwijderen. Apple ligt namelijk onder vuur (en is officieel aangeklaagd) rondom dit betaalsysteem. De NFC-technologie in een iPhone of Apple Watch is volgens de Europese Unie té exclusief voor Apple’s betaalsysteem.

Zo is Apple Pay beschikbaar voor mensen met een rekening bij de ING en een iPhone, maar Android-gebruikers moeten de functie ‘Mobiel Betalen‘ gebruiken. Wil je meer weten over Apple Pay? Lees dan onze 3 slimme functies van Apple Pay nog eventjes door.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple Pay of Bancontact-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu