Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

ABN AMRO, Rabobank en Bunq kondigen Apple Pay-ondersteuning aan

Lars Paijmans
3 september 2019, 9:00
2 min leestijd
Breaking
ABN AMRO, Rabobank en Bunq kondigen Apple Pay-ondersteuning aan

Zowel ABN AMRO, Rabobank als Bunq hebben Apple Pay-ondersteuning aangekondigd. Klanten van Bunq kunnen de betaaldienst nu al instellen, maar gebruikers van ABN AMRO en Rabobank moeten nog even wachten.

Lees verder na de advertentie.

Rabobank, Bunq en ABN AMRO Apple Pay aangekondigd

Nadat ING de eerste Nederlandse bank was die Apple Pay ondersteunde, werd het een tijdje stil. ABN AMRO, Bunq en Rabobank doorbreken vandaag deze stilte met de aankondiging dat Apple Pay er spoedig aankomt.

Rabobank Apple Pay

Op zowel de website van ABN als website van Rabobank is een nieuwe pagina verschenen met de tekst ‘Betalen met Apple Pay, nog maar heel even wachten’.

Hoewel de banken geen concrete datum noemen, lijkt het erop dat de betaaldienst op ieder moment toegevoegd kan worden. Zodra we hier meer over weten, lees je het als eerste op iPhoned. Houd onze website de komende dagen dus goed in de gaten, of installeer onze app en ontvang een notificatie als Apple Pay ook voor jouw bank te gebruiken is.

Apple Pay met Bunq vanaf nu beschikbaar

Bijna tegelijk presenteert de bank Bunq dat Apple Pay vanaf nu beschikbaar is. Ben je een klant van Bunq, dan kun je de betaaldienst instellen via de Wallet-app die standaard op je iPhone en Apple Watch staat.

Zo koppel je een Bunq-betaalpas aan de Wallet-app

  1. Open de Wallet-app en tik op het blauwe plusje in de rechter bovenhoek;
  2. Volg de stappen op het scherm om je kaart te registreren;
  3. Druk op volgende om je bank te laten controleren of je Apple Pay kunt gebruiken. Het kan gebeuren dat de bank meer informatie van je nodig heeft;
  4. Zodra je verzoek is goedgekeurd staat je bankpas in Wallet en kun je Apple Pay gebruiken.

Met Apple Pay vervang je jouw fysieke betaalpas met je iPhone of Apple Watch. Heb je de dienst via bovenstaande stappen geïnstalleerd, dan kun je bij iedere contactloze betaalautomaat betalen via de Wallet-app. Omdat winkels de betaalautomaat niet hoeven bij te werken kun je hierdoor Apple Pay praktisch overal gebruiken.

Bronnen: ABN AMRO, Rabobank
Categorie: Apple
Thema: Apple Pay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's