Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple Pay komt de eerste helft van 2015 naar Europa’

Rutger Otto
29 december 2014, 11:06
1 min leestijd
‘Apple Pay komt de eerste helft van 2015 naar Europa’

Apple is in gesprek met grote banken uit het Verenigd Koninkrijk om Apple Pay in de eerste helft van 2015 in dat land uit te rollen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pay 2015

Dat schrijft The Telegraph. Volgens bronnen hebben de banken hun twijfels en angsten over privacy-schending uitgesproken wat betreft persoonlijke en financiële informatie over klanten, maar zijn ze wel positief over de impact die Apple Pay in de Verenigde Staten wist te maken. Daarover schrijft The Telegraph:

“Banken zijn huiverig omdat Apple heel wat persoonlijke en financiële gegevens van klanten wil verzamelen. Sommige uitvoerders vrezen dat Apple Pay en de data die Apple verzamelt door het bedrijf gebruikt zal worden om de banken-industrie over te nemen.

Toch zeggen de bronnen dat geen enkele grote bank buiten de boot wil vallen wat betreft Apple Pay, want tot nu toe heeft het in de Verenigde Staten bewezen dat de service mensen kan overhalen om mobiel te betalen.”

simpel apple pay

Uitrol in Europa

Eerder deze maand bleek al dat Apple bezig was om Apple Pay naar Europa te brengen. In een vacature was het bedrijf namelijk op zoek naar een stage-functie voor iemand die een nieuw team in Londen moet versterken om Apple Pay uit te rollen. Dat Apple er vaart achter zet om Apple Pay in meerdere delen van de wereld uit te brengen is logisch. Daarbij hebben Nederlandse banken al laten weten klaar te zijn voor Apple Pay.

Het artikel op The Telegraph rept echter met geen woord over andere landen dan het Verenigd Koninkrijk, dus wanneer we in Nederland en België van de dienst gebruik kunnen maken, is nog onbekend.

Lees meer over Apple Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu