De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘AirPods, Iris Engine, Touch Bar en meer duiken op in nieuwe Apple-patenten’

Lars Paijmans
7 september 2016, 9:14
2 min leestijd

Normaal gesproken houdt Apple patenten voor toekomstige productnamen goed geheim. Een advocaat deed echter een grote vondst, die ons een blik geeft op verschillende producten waar we tot op heden nog nooit van gehoord hebben.

Lees verder na de advertentie.

Apple patenten beschrijven nieuwe producten

De Apple patenten voor nieuwe producten kunnen een aantal aankondigingen van het Apple-event van vanavond prijsgeven, al is het gros gericht op functies die we pas later zullen zien. De volgende patentnamen werden ontdekt, inclusief een korte beschrijving over wat ze kunnen betekenen:

Apple patenten

Iris Engine: De link met het gerucht van vorige week is in dit geval snel gelegd. Apple zou de toekomstige iPhone 8 willen uitrusten met een irisscanner, zodat je je ook kunt scannen om het toestel te ontgrendelen. De Apple Iris Engine kan de benodigde techniek zijn om dit te doen.

Smart Button: Smart Button is zo’n algemeen begrip dat het op allerlei verschillende dingen kan slaan. Onze eerste gedachte gaat uit naar de vernieuwde homeknop in de iPhone 7, maar het kan net zo goed de nieuwe powerknop zijn van de MacBook Pro. Hier zou namelijk een Touch ID-sensor in verwerkt worden, zodat je de MacBook direct ontgrendelt als je hem aanzet. Een ‘slimme aan- uitknop dus’, wat mooi aansluit bij ‘Smart Button’.

Touch Bar: Dit doet ons direct denken aan de nieuwe MacBook Pro, die een OLED-balk boven het toetsenbord zou krijgen. Deze Touch Bar vervangt de functietoetsen. De nieuwe MacBook Pro krijgen we nog voor het einde van het jaar te zien, zo beweren kenners.

Apple patenten

Control Strip: Mogelijk is Apple nog niet helemaal zeker over de naam die ze de OLED-strip van de nieuwe MacBook Pro willen geven. Net als Touch Bar zou Control Strip een mogelijke naam kunnen zijn voor deze functie.

AirPods: Een term die we al vaker gezien hebben. Deze zou op een nieuw setje oordopjes wijzen, die in tegenstelling tot de bekende EarPods volledig draadloos zijn. De AirPods vanavond aankondigen zou natuurlijk het perfecte moment zijn, aangezien de iPhone 7 het zonder koptelefoonaansluiting moet doen.

AirPods Case: Deze draadloze oordopjes moeten natuurlijk ook opgeladen worden. Kijkend naar concurrerende draadloze oortelefoons is het mogelijk dat Apple een doosje maakt die de oordopjes van stroom voorziet. Het enige wat jij hoeft te doen is de twee oordopjes in het bakje leggen, waarna de accu in deze oplader ze ook onderweg kan opladen.

‘Apple kan patenten goed verstoppen’

Advocaat Brian Conroy wil niet zeggen waar hij deze informatie opgeduikeld heeft, maar beweert wel dat Apple een manier gevonden heeft om dit soort patentaanvragen enorm lastig vindbaar te maken. Opmerkelijk, omdat dit doorgaans publiekelijk beschikbare informatie is.

Een aantal van deze patentaanvragen krijgen we mogelijk vanavond tijdens het Apple-event al te zien. Deze start stipt om 19:00 en is live te volgen. De redactie van iPhoned zit uiteraard in de startblokken om je vanaf dat moment van het laatste nieuws te voorzien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Brian Conroy
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen