Apple patenteert ‘sociaal netwerk’ iGroups
Redactie

Apple lijkt plannen te hebben om een sociaal netwerk te starten. Onlangs heeft het bedrijf een patent ingediend onder de naam iGroups. Naast de functies die we al kennen van Hyves en Facebook biedt dit netwerk meer. Als je een iPhone, iPad of iPod Touch hebt kan je automatisch contact maken met andere mensen in je omgeving. Dit is erg interessant tijdens evenementen waar veel mensen op af komen.

Ad-Hoc

Als je iGroups op de een Apple-product aan hebt staan zal het apparaat meteen contact zoeken met andere producten in de omgeving. Als je op een plaats bent met meerdere Apple-gebruikers zullen deze personen vanzelf in een ‘Group’ verschijnen. Je weet op deze manier precies wie er in je omgeving is zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Privacy

Het is nog niet bekend hoe Apple de privacy gaat waarborgen. In het patent wordt wel gesproken over één of andere versleuteling, maar hierbij wordt niet uitgelegd hoe de privacy precies wordt gewaarborgd.

Op dit moment heeft Apple nog niets aangekondigd over iGroups, maar het patent klinkt niet ondenkbaar. Apple heeft met de iPhone, iPod Touch en iPad nu al een enorm bereik, en dus is het niet moeilijk om met Facebook en Twitter te gaan concurreren. Dit heeft waarschijnlijk een mooie toekomst als Apple dit goed lanceert.

Bron: MacWereld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.