Apple patenteert op kaart-gebaseerde iPhone radio-app
Redactie

Patently Apple heeft onlangs een mededeling gedaan  dat Apple een ontwerp voor een unieke soort radio-applicatie heeft gepatenteerd. Indien deze app daadwerkelijk zou worden ontwikkeld, zouden gebruikers in de toekomst op zoek kunnen gaan naar die FM-zender in de buurt met de beste ontvangst.

Zoals op onderstaande afbeelding valt af te leiden, krijg je in de app een menu te zien met vooraf ingesteld radiozenders en informatie omtrent de liedjes. Maar wat deze app zo speciaal zou maken zie je op de linkse afbeelding: een kaart met je locatie en de nabij gelegen radiomasten. Vervolgens krijg je ook een ontvangstweergave in de vorm zoals we deze reeds kennen bij het Wi-Fi-signaal. Dit is handig voor mensen die op zoek zijn naar de beste radiosignalen in de buurt.

Hoewel Apple met dit ontwerp schijn geeft geïnteresseerd te zijn in zulke app voor de iPhone, is de kans dat deze binnen een aanzienlijke tijd op de markt komt klein. Apple staat immers bekend omwille van zijn vele patentaanvragen zonder er daarom iets daadwerkelijk mee te doen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.