Apple patenteert iPhone scherm zonder reflectie
Roel van Hout

Het iPhone scherm reflecteert nogal, zeker in de zon. Apple heeft echter een patent toegewezen gekregen op technologie die deze spiegeling moet voorkomen.

Het reflecterende scherm zorgt er namelijk voor dat het nogal lastig is om in de zon het scherm van je iPhone af te lezen, zeker als je de helderheid niet zo hoog hebt staan. Patently Apple onthult dat Apple een patent heeft aangevraagd én toegewezen gekregen op technologie die spiegeling moet gaan voorkomen.

iphone scherm

Er wordt – uiteraard – niet heel diep op in gegaan, maar door tijdens de productie van het iPhone scherm lagen van ander materiaal op het glas aan te brengen, zou het mogelijk zijn om spiegeling tegen te gaan. Ook zou Apple touchscreens op deze manier minder besmettelijk willen maken. Dat betekent dat je in de toekomst wellicht niet langer meer vingerafdrukken op het scherm achter zult kunnen laten.

iPhone scherm zonder reflectie nog toekomstmuziek

Wanneer je een dergelijk iPhone scherm kunt verwachten blijft nog even gissen – de iPhone 5s en 5c spiegelen nog even erg en laten werkelijk elke vingerafdruk zien – maar wie weet dat Apple met de iPhone 6 al voor een verrassing gaat zorgen.

Wat je met de iPhone 5s en 5c wél kunt, lees je natuurlijk op onze iPhone 5s en iPhone 5c toestelpagina’s. Ook vind je daar wat wij van de toestellen vinden; dan weet je in ieder geval of je 25 oktober in de rij moet gaan staan!

 

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.