Apple patenteert inductieve oplader en scrollen
Redactie

Apple heeft onlangs een patent gekregen voor een inductieve oplader en diverse gebruikersbewegingen op touchscreens. De inductieve oplader is een lader waarbij de batterij van bijvoorbeeld een iPhone wordt opgeladen middels inductie, dat houdt in dat er verschillende magnetische krachten werken. Er komt tussen de iPhone en oplader geen snoer van pas, alleen bepaalde magnetische spanning is een vereiste.

Oplader en scrollen

De oplader ziet er uit als een steun, je kan de iPhone recht of op een ander gewenste stand erin zetten. Vervolgens wordt de iPhone opgeladen via inductie, daar zorgt het inductie circuit voor. Er is ook een antenne aanwezig voor draadloze verbindingen, wellicht om meteen gegevens van de iPhone te halen en te synchroniseren met iTunes op de computer. Een inductieve oplader ziet er op het eerste oog charmanter uit dan een dock met een uitstekende 30-pins connector.
null
Apple heeft ook een patent gekregen voor diverse ‘gestures’ op touchscreens, waaronder scrollen. Dit patent bevat een functie die al langer onder iOS te vinden is, het is te verwachten dat Apple dit patent tegen concurrenten gaat gebruiken die ook een gelijke functie in de software hebben. Naast scrollen is ook het groter en kleiner maken van objecten in de ‘user interface’ door bewegingen op het touchscreen gepatenteerd.
scrollen patent
Via: Patently Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.