Apple patenteert Apple Watch-achtige kroon voor iPhone

Rutger Otto
28 juli 2016, 15:51
2 min leestijd
Apple patenteert Apple Watch-achtige kroon voor iPhone

Apple heeft een patent aangevraagd voor ‘draaiende input’ op de iPad en mogelijk de iPhone. Daarmee zou de Digital Crown van de Apple Watch wel eens naar iOS-apparaten kunnen komen.

Lees verder na de advertentie.

Digital Crown patent voor iOSiphone patent

De Apple Watch heeft aan de zijkant een kroontje waaraan gebruikers kunnen draaien om bijvoorbeeld door menu’s heen te scrollen of om ergens op in te zoomen. Het patent dat Apple heeft ingediend zou ervoor zorgen dat zo’n wieltje er ook op de iPhone en iPad kan komen. Maar dan met andere functies.

In het patent staat namelijk dat zo’n ‘Digital Crown’ voor iOS bediening regelt zoals het aanpassen van het volume of de tekstgrootte. Door het knopje in te drukken ga je niet terug, zoals op de Apple Watch, maar zou je het scherm kunnen vergrendelen. Ook is het mogelijk er een foto mee te maken, als een sluiterknop.

De knop zou linksonder aan de zijkant van het toestel moeten komen. De volumeknoppen zouden dan verdwijnen. Volgens de tekening blijft de langwerpige schuifknop aan de linkerkant wel aanwezig, net als de powerknop aan de rechterkant.

Slechts een patent

Zoals altijd wanneer Apple een patent aanvraagt of toegewezen krijgt, moeten we erbij zeggen dat het goed mogelijk is dat we hier nooit meer iets van terugzien. Apple vraagt regelmatig nieuwe patenten aan die mogelijk in toekomstige producten terecht kunnen komen. Soms zien we daar jaren later iets van terug, maar vaak doet het bedrijf er niets meer mee. Het is dus de vraag of de Digital Crown zijn weg naar de iPhone ooit weet te vinden.

Stem hieronder in de poll of jij zit te wachten op een draaiwieltje op de iPhone op iPad.

Lees meer over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen