Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Apple-patent toont buigbare behuizing voor toekomstige iPhones’

Wouter Nijsen
6 januari 2015, 15:58
2 min leestijd
‘Apple-patent toont buigbare behuizing voor toekomstige iPhones’

Apple heeft een nieuw patent verkregen, dat er mogelijk op duidt dat toekomstige iDevices worden voorzien van een flexibele behuizing.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Apple-patent

Zoals je je wellicht kan herinneren kwam kort na de lancering van de iPhone 6 en 6 Plus naar buiten dat laatstgenoemde een behuizing had die bij zwaar gebruik de neiging had om iets te buigen. Het probleem met de behuizing van de grote iPhone ontplofte op Twitter en werd al gauw omgedoopt tot #Bendgate. De kans is echter aanwezig dat toekomstige iPhones écht kunnen buigen dankzij een flexibele behuizing, zo meldt Patently Apple.

Volgens de site is Apple aan het testen met een flexibele behuizing, die geen schade aanricht aan de interne hardware wanneer deze bijvoorbeeld volledig wordt gebogen. Ook zou deze een stuk steviger moeten zijn dan die van huidige iPhones.

Gebogen iPhone patent

Verder zou het gebogen scherm handig zijn voor het openen van applicaties of het besturen van games. Het is echter lastig om te zeggen in hoeverre het gelekte patent iets zegt over een toekomstig buigbaar apparaat van Apple. Op technisch vlak is een flexibele iDevice bijvoorbeeld nog een lastige zaak, aangezien bijvoorbeeld de accu te allen tijde mee moet kunnen buigen. Om dit te ondervangen, wordt in het Apple-patent gesproken over een batterij met zowel flexibele als vaste onderdelen.

Eerdere patenten

Begin vorig jaar werd er gespeculeerd over een vergelijkbare buigbare behuizing, destijds bedoeld voor de iPhone 6. Ook toen werd er door Patently Apple een patent ontdekt, dat suggereerde dat de iPhone 6 de eerste buigzame smartphone van Apple zou zijn. In datzelfde patent werden meerdere camera’s beschreven die in staat zouden zijn om je gezicht te herkennen. Apple koos er echter voor om de iPhone 6 te voorzien van een stugge aluminium behuizing.

Lees meer Apple-nieuws

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot Apple.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu