Apple patent wijst op vernieuwingen voor de iPhone
Redactie

Er is weer een nieuw patent van Apple gepubliceerd. En dat patent wijst in elk geval op vernieuwingen in de toekomst voor de iPhone. Uit de inhoud kun je afleiden, dat er een geavanceerd systeem van fotodetectie en patroonherkenning zal worden ontwikkeld.

Gezichtsherkenning

Met het systeem wordt het mogelijk om gegevens te detecteren door het simpelweg maken van een foto. Gezichtsherkenning is dan mogelijk. Je iPhone kan dus wellicht in de toekomst je eigen gezicht herkennen, zodat je de smartphone op die manier kunt ontgrendelen. De camera aan de voorkant zou de gebruiker dan kunnen herkennen. En om het nog fraaier te maken. Het zou zelfs zo maar kunnen, dat de iPhone op basis van gezichtsherkenning een opdracht kan uitvoeren. Bijvoorbeeld het openen van jouw e-mailberichten.

Patroonherkenning

Ook andere informatie zou met het systeem verwerkt kunnen worden. Als je bijvoorbeeld een scan van een filmposter maakt, zal het systeem de informatie uit de filmposter herkennen en verwerken. En blader je door een tijdschrift, waar een link in staat, dan zal de link geopend worden op het moment, dat je de camera erop richt. Overigens is dat nu ook al mogelijk als er sprake is van een QR-code. De vernieuwing is, dat een geschreven url ook zal worden herkend.

Meer informatie over het patent en inhoud kun je vinden op Patently Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.