Apple-patent omschrijft slimme audiosplitter voor iPhone
Wouter Nijsen

Het U.S. Patent and Trademark Office heeft dinsdag een Apple-patent gepubliceerd dat omschrijft hoe een dock-accessoire een opgesplitst audiosignaal afzonderlijk kan laten bedienen, bijvoorbeeld bij het samen kijken naar een film via dezelfde iPhone.

Apple-patent

Op het eerste gezicht lijkt het Apple-patent op een oplossing voor het splitsen van audio die allang bestaat, maar het gaat hier niet om het gebruikelijke opsplitsen via een koptelefoon-ingang, zo schrijft AppleInsider. In het patent staat namelijk omschreven dat het accessoire via de dock-verbinding van je iPhone communiceert.

Samen film kijken of muziek luisteren

Als je headset, oortjes of andere accessoires verbonden met dit accessoire voor je dock-verbinding zijn, dan kun je onafhankelijk van de ander je volume aanpassen en zelfs filmbestanden doorspoelen of muziek pauzeren. Van het laatste merkt die andere gebruiker van de iPhone natuurlijk wel wat.

Het patent licht eveneens toe hoe het accessoire microfoon-input kan registeren en dan weer afspelen bij de ander. Zo kun je elkaar toch goed verstaan als je allebei een headset op hebt. Apple vraagt jaarlijks vele patenten aan; het is dus nog niet zeker of het bedrijf daadwerkelijk een accessoire met deze mogelijkheden gaat uitbrengen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.