Apple patent maakt FaceTime bellen minder data-intensief
Roel van Hout

Apple heeft naar verluidt een manier gevonden die FaceTime bellen minder data-intensief maakt, maar niet tot kwaliteitsverlies leidt.

De nieuwe vondst wordt uiteengezet in een openbaar gemaakte patentaanvraag van Apple. Als je nu met FaceTime belt via mobiel internet, heb je op plekken met slecht bereik nogal last van lag: het beeld komt of achter te liggen bij het geluid, of valt zelfs helemaal weg – wat het geluid ook beïnvloedt.

De reden: FaceTime was oorspronkelijk niet bedoeld voor gebruik onderweg. Apple maakte de dienst met iOS 6 ook onderweg beschikbaar, maar het mobiele datawerk blijkt nog niet overal opgewassen tegen videobellende iPhone-bezitters. Het gevolg: haperingen, die het voeren van een normaal gesprek niet zelden onmogelijk maken.

Via FaceTime bellen wordt vloeiender dankzij ‘face morphing’

FaceTime bellenApple heeft de oplossing in handen, blijkt uit het patent: door middel van ‘face morphing’ wil Apple bij een haperende verbinding toch een vloeiend beeld suggereren. Daarvoor worden tijdens FaceTime bellen met een goede verbinding opnames van een gezicht gemaakt, die in beeld kunnen worden gehaald als de verbinding slecht wordt. Bovendien zou op deze manier minder data worden verbruikt.

Het klinkt vooralsnog niet als iets waarin het beeld onmerkbaar en naadloos over kan gaan zonder dat de persoon aan de andere kant het door heeft, dus we zijn zeer benieuwd of en wanneer Apple er daadwerkelijk mee naar buiten zal komen.

→ Lees meer over FaceTime en hoe je dat instelt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.