Nieuw apple patent spaart iPhone batterij
Roel van Hout

Het Amerikaanse octrooicentrum heeft een nieuwe patentaanvraag van Apple openbaar gemaakt. Apple meldt daarin nieuwe technologie die de iPhone batterij moet sparen.

In de patentaanvraag omschrijft Apple een energiebesparend systeem, dat in de gaten houdt waar een iPhone-gebruiker veel gebruik van maakt en welke apps minder worden geopend. Op basis daarvan zou de iPhone bepaalde diensten automatisch uitschakelen, zodat de iPhone batterij op één leiding zo lang mogelijk meegaat, meldt AppleInsider.

iPhone batterij

Het systeem zou daarnaast kunnen onthouden hoeveel tijd er gemiddeld tussen het opladen van de batterij zit, zodat de iPhone, wanneer de grens bijna bereikt, ook apps zou kunnen uitschakelen.

iPhone batterij sparen op basis van locatie

De methode zou ook op basis van de locatie van een gebruiker moeten werken. Zo zal de iPhone diensten van iemand die continu thuis is – en dus in de buurt van een stopcontact verblijft – sneller leeglopen dan die van iemand die de hele dag onderweg is.

Het is niet duidelijk wanneer Apple de functionaliteit in de iPhone gaat inbouwen, maar duidelijk is dat ofwel de batterijen van mobiele apparaten beter moeten worden, of de apparaten zuiniger moeten omspringen met energie: vrijwel alle smartphones zijn op dit moment binnen dag leeg bij intensief gebruik.

Kun je niet zo lang wachten? Kijk dan vooral even naar deze tips om de iPhone batterijduur te verlengen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.