Deze Apple-techniek herkent gezichten met een dieptemeter

Rutger Otto
7 maart 2017, 14:09
1 min leestijd
Deze Apple-techniek herkent gezichten met een dieptemeter

Een patent is aan Apple toegewezen waarmee menselijke gezichten door middel van diepte-informatie herkend kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Apple gezichtsherkenning

Apple heeft weer een nieuw patent in handen. De titel van het patent is ‘Enhance face detection using depth information‘. In het bijhorende document wordt beschreven hoe computervisie helpt om met name menselijke gezichten te herkennen.

Het patent is onderdeel van meerdere patenten die Apple overnam toen het bedrijf motion capture-specialist PrimeSense uit Israel kocht. In het patent werkt gezichtsherkenning ook als het gezicht slechts een deel van het scherm in beslag neemt. De herkenningsalgoritmes moeten zelfs slagen als gezichten op verschillende plekken en dieptes verschijnen.

Via de camera wordt een dieptekaart gemaakt via een infraroodsysteem. Met de manier waarop het licht weerkaatst, wordt een schets gemaakt van de omgeving. Daarbinnen bepaalt het systeem dan weer of er een gezicht te zien is.

gezichtsherkenning

Belangrijke basis

De vraag is wel hoe Apple deze techniek zou willen toepassen. Het patent beschrijft een algemene oplossing om gezichten te herkennen. Zo kan het systeem zien wanneer een gezicht in beeld is, maar net van wie het gezicht is. Aan de andere kant is het kunnen waarnemen van gezichten natuurlijk belangrijk om überhaupt te scannen.

iPhone 8 geruchten

Als we de geruchten mogen geloven, duikt er eind dit jaar een vergelijkbare techniek op in de nieuwe iPhone. Naar verluidt krijgt de telefoon dit jaar een stuk meer nieuwe functies, waaronder gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen. In 2017 komen er mogelijk drie iPhones op de markt. Naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus zou dat de iPhone 8 of iPhone X zijn, die als enige een vernieuwd glazen design heeft met een OLED-scherm. De homeknop met Touch ID zou in het scherm worden opgenomen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Categorie: Apple
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen