Apple patent: bellers in de wacht foto’s tonen
Roel van Hout

Er is een interessant nieuw Apple patent opgedoken dat je in staat stelt om wanneer je mensen die je bellen in de wacht zet, foto’s te kunnen laten bekijken.

Je kent het wel: je belt een bedrijf, wordt in de wacht gezet en krijgt minutenlang wachtmuziek te horen terwijl dat wat je vraagt wordt opgezocht.

Apple-patentApple heeft nu een patent toegewezen gekregen dat ervoor zorgt dat je, wanneer je in de wacht wordt gezet, geen irritant oeverloos gepingel krijgt te horen, maar automatisch afbeeldingen krijgt te zien die degene die je belt voor je heeft uitgezocht.

Dat blijkt althans uit bijgaande afbeeldingen. Daarop zijn menu’s te zien waarin je kan aangeven welke afbeeldingen automatisch getoond moeten worden wanneer je iemand laat wachten. Zo hoeft diegene zich niet te vervelen tot je tijd voor hem of haar hebt.

Apple patent herkent beller

Daarbovenop kun je ook verschillende niveau’s instellen. Als iemand die je niet zo goed kent je belt, kun je instellen dat diegene andere foto’s krijgt te zien dan bijvoorbeeld een familielid.

Let op: het is nog maar een patent, dus het is absoluut niet zeker of en wanneer je deze functionaliteit op je iPhone kunt verwachten. Het toont echter wel aan dat Apple de innovatiedrang nog niet verloren is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.