Zo wil Apple filmen tijdens concerten tegengaan
Wouter Nijsen

Tijdens een concert is niets irritanter dan dat een gedeelte van het publiek hun iPhone in de lucht houdt om de ervaring op te nemen. Een nieuw Apple-patent moet hier een einde aan maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Filmen tijdens concerten

In een nieuw Apple-patent, dat al in 2011 door het bedrijf uit Cupertino werd aangevraagd, wordt beschreven hoe Apple het filmen of maken van foto’s tijdens concerten of vergelijkbare omstandigheden tegen wil gaan. Via een infraroodsignaal kan de camera van de iPhone-geblokkeerd worden, waardoor het niet mogelijk is om foto’s te maken of filmpjes te schieten. Dit zou ook kunnen werken in de bioscoop, of andere plekken waar fotograferen verboden is.

In het patent wordt nog een handige toepassing beschreven. De technologie kan bijvoorbeeld gebruikt worden in musea, waar je informatie op het scherm van je iPhone krijgt te zien van het object dat je bekijkt of fotografeert.

filmen tijdens concerten

Het is echter de vraag of infraroodsignalen niet inmiddels zijn ingehaald door andere technieken, die betrouwbaarder zijn en beter werken. Zo introduceerde Apple in 2013 iBeacon, een technologie die ook zaken in werking zet op basis van de locatie van gebruikers. Omdat het hier om een patent gaat, is het bovendien nog maar de vraag of Apple de vernieuwing daadwerkelijk doorvoert. Apple vraagt jaarlijks veel meer patenten aan, waar we er in de praktijk maar weinig van te zien krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.