Waarom Apple deze universiteit een half miljard dollar verschuldigd is

Lars Paijmans
26 juli 2017, 9:19
1 min leestijd
Waarom Apple deze universiteit een half miljard dollar verschuldigd is

De rechter heeft zojuist bepaald dat Apple een boete van 506 miljoen dollar aan de University of Wisconsin-Madison moet betalen. Een verdubbeling van een oude, openstaande boete.

Apple patent boete verdubbeld

Reuters schrijft dat de boete zo hoog uitvalt omdat het bedrijf een patent zou blijven schenden. Dit patent beschrijf een techniek die een processor efficiënter laat werken, door te voorspellen wat de gebruiker ermee gaat doen.

Apple zou deze techniek gebruiken in de A7- A8- en A8X-chips van de iPhone en iPad. Hiermee doet het bedrijf inbreuk op het patent van de universiteit. In 2014 werd daarom een rechtszaak aangespannen, waarna de rechter in 2015 een boete van 234 miljoen dollar uitschreef. Destijds stelde Apple dat het patent ongeldig was en werd het patentbureau opgeroepen om hem opnieuw goed te keuren.

Apple patent boete

Toen het patent echter opnieuw aan de universiteit werd toegekend, besloot de rechter de boete meer dan te verdubbelen. De boete groeit hierdoor van 234 miljoen naar 506 miljoen dollar. Volgens de rechter is dit nodig omdat Apple inbreuk bleef doen op het patent, tot het eind 2016 afliep.

Universiteit spant nieuwe zaak aan

En daar blijft het niet bij. De universiteit heeft wederom een nieuwe zaak aangespannen die beweert dat ook de A9-chip van Apple de processortechniek gebruikt. Deze zaak is echter nog niet beslist, omdat de jury eerst de lopende zaak wil afhandelen. Het bedrijf uit Cupertino heeft al aangegeven de uitspraak van de rechter opnieuw aan te vechten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's