iPhone en iPad krijgen mogelijk aanraakgevoelige zijkanten

Gijs Ettes
21 juli 2015, 16:35
1 min leestijd
iPhone en iPad krijgen mogelijk aanraakgevoelige zijkanten

Apple heeft een nieuw patent verkregen op een interessant concept: het doen van kleine aanpassingen op het scherm (zoals het verschuiven van de cursor in een tekst) door op de zijkant van de iPhone of iPad te tikken.

Apple-patent beschrijft aanraakgevoelige zijkanten

apple-patentApple vraagt regelmatig patenten aan op nieuwe ideeën en technieken, al hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat we die ook terug gaan zien op toekomstige iOS-apparaten. Toch blijft het interessant om de patenten onder de loep te nemen, aangezien ze zo nu en dan wel degelijk worden geïmplementeerd in producten van Apple.

Apple’s laatste patent genaamd Fine-tuning an operation based on tapping beschrijft een oplossing voor een probleem waarmee veel iOS-gebruikers kampen, namelijk dat het lastig is om heel precieze aanpassingen op het touchscreen te doen. Je kunt weliswaar tikken, vegen en meerdere vingers gebruiken om acties uit te voeren, maar het blijft een uitdaging om met je vinger bijvoorbeeld een specifiek karakter in een tekst te selecteren.

De oplossing is dat je met zachte of harde tikjes aan de zijkant van het apparaat de cursor respectievelijk van letter naar letter of van woord naar woord laat verspringen. Op deze manier zou het volgens het patent ook mogelijk kunnen zijn om precieze aanpassingen in een Photoshop-bestand te doen.

De tikjes zouden zowel in horizontale als in verticale richting kunnen werken, en opgepikt worden door de accelerometer en gyroscoop die al in de huidige iPhones is te vinden. Mocht de functie met een toekomstige iOS-versie worden geïntroduceerd, dan is het wellicht dus niet nodig om een nieuwe iPhone of iPad aan te schaffen.

Zit jij te wachten op een iPhone of iPad met aanraakgevoelige zijkanten? Laat weten in de comments waarom (niet)!

Het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Categorie: Devices
Device: iPhone 6S Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's