‘Apple past AppleCare en garantiebeleid komende herfst aan’
Wouter Nijsen

Apple gaat zijn garantie- en reparatiebeleid deze herfst aantrekkelijker maken voor klanten en goedkoper voor het bedrijf zelf, zo schrijft AppleInsider. AppleCare zou bijvoorbeeld een abonnementsdienst worden, voor al je Apple-producten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De kosten voor garantie- en reparatieverzoeken zou Apple vooral willen terugdringen door iPhones en andere Apple-apparaten sneller te repareren en opgestuurde producten na reparatie terug te sturen, aldus AppleInsider. Apple stuurt momenteel vaker een vervangend toestel op.

Apple Stores moeten daarnaast vanaf juni de voorzieningen krijgen om naast accu’s, home-knoppen, speakers, receivers en vibratiemotoren ook schermen te kunnen vervangen. Hier komen in juli camera’s, moederborden en standby-knoppen bij. De Verenigde Staten zouden hierbij het eerst aan de beurt zijn; de rest van de wereld volgt snel daarna.

Medewerkers van Apple Stores krijgen ook de mogelijkheid om geavanceerde diagnostische tools in te zetten om de reparatietijd te verbeteren. Producten die niet meer onder de garantie vallen, zouden door al deze verbeteringen goedkoper gerepareerd kunnen worden. Ze hoeven immers minder snel te worden opgestuurd naar andere locaties.

AppleCare wordt AppleCareabonnement

AppleCare gaat bovendien flink op de schop. Het zou veranderen in een abonnementsdienst die consumenten afsluiten voor al hun Apple-producten. Details over de kosten en wat je allemaal in het abonnement krijgt, zijn nog niet bekend. Telefonische ondersteuning wordt daarnaast standaard een jaar gratis, in tegenstelling tot de 90 dagen die je nu krijgt zonder AppleCare.

Een ander onderdeel van Apples plannen is dat meer technische adviseurs vanuit huis gaan werken, ondersteuning via iMessage wordt uitgebreid en dat de ondersteuningspagina’s op Apples website uitgebreidere informatie en videohandleidingen krijgen.

Apple verwacht 1 miljard dollar te besparen met alle veranderingen aan zijn garantie- en reparatiebeleid. Alle aanpassingen zouden donderdag door vice-president Tara Bunch aan het Apple-personeel zijn gepresenteerd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.