‘Apple sluit zich aan bij AI-onderzoeksgroep met Google en Facebook’

Lars Paijmans
26 januari 2017, 16:46
1 min leestijd
‘Apple sluit zich aan bij AI-onderzoeksgroep met Google en Facebook’

Apple zou de komende dagen weer een grote stap zetten om een minder gesloten bedrijf te worden. Volgens anonieme bronnen van Bloomberg, staat Apple op het punt om zich bij de Partnership on AI te voegen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Partnership on AI

Deze werkgroep richt zich op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en het verbeteren ervan. Toen Facebook, Microsoft, Google, Amazon en IBM de groep in september 2016 oprichtten, wilde Apple nog niet meedoen. Daar zou deze week verandering in komen.

Door nu alsnog lid te worden van het Partnership of AI, laat Apple zien open kaart te spelen als het op AI onderzoek aankomt. De groep richt zich voornamelijk op de ethische kwesties die ontstaan door de komst van slimme computers. In deze gesprekken komen regelmatig zaken aan bod die normaal gesproken geheim worden gehouden.

Apple Partnership on AI

Dat Apple zich juist nu bij de groep zou aansluiten, past precies in Apples missie om haar imago te verbeteren. Jarenlang hield Apple het liefst zo veel mogelijk geheim, wat er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat ze achterlopen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Daarom besloot Apple onlangs om onderzoeken naar kunstmatige intelligentie openbaar te maken, iets wat heel normaal is voor dit soort documenten.

Lees ook: Het is hoog tijd dat Apple iets doet aan haar gesloten imago

Een achterstand om in te halen

Nu Apples onderzoeken openbaar kunnen worden gemaakt, hoopt het bedrijf weer experts aan te trekken die kunnen helpen met het verbeteren van Siri. Dat is hard nodig, en volgens de meest recente geruchten gaat het de goede kant op. Later dit jaar zou tegelijkertijd met de iPhone 8 namelijk een compleet nieuwe en sterk verbeterde versie van de spraakassistent worden gelanceerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen