De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple doopt Apple Campus 2 om tot Apple Park, met Steve Jobs Theater

Lars Paijmans
22 februari 2017, 14:33
2 min leestijd
Apple doopt Apple Campus 2 om tot Apple Park, met Steve Jobs Theater

Jarenlang is er aan gewerkt, maar in april is het zover: dan verhuist Apple naar de gloednieuwe Apple Campus 2, het gebouw dat nu officieel Apple Park heet.

Lees verder na de advertentie.

Apple Park: de officiële naam van Apple Campus 2

Het Apple Park opent in april haar deuren met een feestelijke opening. Volgens Apple duurt het echter minstens een half jaar voordat de 12.000 medewerkers verhuisd zijn. Hoewel de meeste gebouwen tegen die tijd klaar zijn, zullen een aantal kleine projecten nog in de loop van de zomer verder worden afgerond.

Apple Park Steve Jobs

Als eerbetoon aan de overleden CEO Steve Jobs krijgt het Apple Park een groot Steve Jobs Theater. Dit enorme theater komt op een van de hoogste punten van de campus te liggen, en kijkt uit over de rest van het gebied. Het theater heeft duizend stoelen, is volledig met glas omringd en heeft een metalen cirkelvormig dak.

“Steve’s visie voor Apple gaat door, ook al is zijn tijd bij ons verstreken. Hij wilde van Apple Park de thuisplaats voor innovatie maken voor nu en komende generaties”, schrijft Tim Cook. “De werkplekken en het park zijn ontworpen om ons team te inspireren en het milieu te versterken.”

Cook doelt hiermee op de energiezuinigheid van Apples nieuwe hoofdkantoor. Het Apple Park draait namelijk volledig op groene energie en is een van de meest energie-efficiënte gebouwen in de wereld.

Een bezoekerscentrum, sportschool en meer

In een persbericht gaat Apple dieper in op de bouw van het Apple Park. Zo heeft het hoofdgebouw de wereld grootste panelen van gebogen glas. Naast het grote cirkelvormige hoofdkantoor en het Steve Jobs Theater, zijn er meer gebouwen in het park te vinden. Zo is er een bezoekerscentrum met een Apple Store en café en een groot fitness-centrum voor Apple-medewerkers. In april zal Apple het Apple Park met een feestelijke opening in gebruik nemen.

Lees ook: Apple Campus 2: deze 5 bizarre eisen stelt Apple aan het nieuwe kantoor

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu