De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Providers dwingen Apple overstap-app naar Android te maken’

Gijs Ettes
11 januari 2016, 9:05
1 min leestijd
‘Providers dwingen Apple overstap-app naar Android te maken’

Mobiele operators dwingen Apple naar verluidt om het voor gebruikers gemakkelijker te maken over te stappen van een iPhone naar een Android-toestel. Apple zou een app ontwikkelen die het proces versimpelt.

Lees verder na de advertentie.

Overstap-app voor iOS naar Android

Volgens The Telegraph heeft Apple toegezegd een app te maken die het voor gebruikers eenvoudiger maakt om bijvoorbeeld contacten, liedjes en foto’s over te zetten van een iPhone naar een Android-toestel. Dit zou onder druk van Europese providers gebeuren, aangezien die zien dat iPhone-gebruikers bang zijn voor de overstap omdat het zo lastig is om data over te zetten. Veel consumenten blijven kiezen voor de iPhone, waardoor Apple een sterkere onderhandelingspositie heeft dan providers. Door het switchen tussen iOS en Android gemakkelijker te maken, moet hieraan een einde komen.

Hoe de tool er precies uit komt te zien en wanneer deze verschijnt, is niet bekend. Wel zou het een kentering voor Apple betekenen, aangezien het bedrijf voorheen gebruikers het liefst binnen het eigen ecosysteem wilde houden. In de slepende rechtszaken tussen Apple en Samsung kwam al eens een e-mail van Steve Jobs aan het licht die deze strategie benadrukte.

Sinds afgelopen september is er bovendien een app voor Android-gebruikers om over te stappen naar iOS. Met Move to iOS hebben zij de mogelijkheid om onder meer contacten, berichten, foto’s en bladwijzers te verplaatsen. Daarnaast geeft de tool suggesties voor veelgebruikte (betaalde) apps die ook beschikbaar zijn in de App Store. Met Move to iOS is het niet mogelijk om app-data over te zetten.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu