De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘Apple staat op het punt om 5G-tak van chipmaker Intel over te nemen’

Florence Peeters
23 juli 2019, 9:49
1 min leestijd
‘Apple staat op het punt om 5G-tak van chipmaker Intel over te nemen’

De gesprekken tussen Apple en Intel over een overname van de 5G-tak van de chipfabrikant zouden in een vergevorderd stadium zitten. Met de overname van de divisie die smartphonemodems maakt binnen Intel, zou 1 miljard dollar gemoeid zijn.

Lees verder na de advertentie.

‘Apples overname Intel 5G bijna rond’

De gesprekken zijn nu erg serieus en kunnen volgende week al afgerond zijn, zo schrijft The Wall Street Journal. De krant baseert zich op bronnen die bekend zijn met Apples plannen. Als de deal van 1 miljard beklonken wordt, neemt Apple naast allerlei patenten ook verschillende medewerkers van Intel over.

iPhone XS review

De iPhone-fabrikant zou al ongeveer een jaar in gesprek zijn met Intel, die nog de modems leverde voor de iPhone XS en iPhone XR. De gesprekken kwamen echter stil te liggen toen Apple zijn voortdurende ruzie met chip-concurrent Qualcomm bijlegde en een nieuwe overeenkomst tekende. Vervolgens duurde het niet lang de gesprekken over een overname werden hervat.

Intel wil namelijk graag af van de tak die smartphonemodems ontwikkelt, onder meer omdat de Qualcomm-chips als betrouwbaarder en sneller bekend staan. Bovendien heeft Apple al langer de ambitie steeds meer onderdelen zelf te produceren.

Eigen chips in toekomstige iPhones

Met een overname van Intels 5G-tak zou Apple zich kunnen voorbereiden op het zelf maken van deze chips, zodra hun huidige overeenkomst met Qualcomm op zijn einde loopt. Qualcomm gaat vanaf 2020 5G-modems aan Apple leveren en dat contract loopt nog zeker zes jaar.

De 2019 iPhones krijgen dus nog wel een Intel-modem. Daarnaast worden ze verbeterd met de snellere A13-chip en krijgen de opvolgers van de iPhone XS en XS Max waarschijnlijk een driedubbele camera. Lees meer over wat te verwachten van de iPhone 2019 of check de video hieronder.

iPhone 2019 verwachtingen: alles wat we weten over de drie 2019 iPhones

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu