‘Nieuwe Apple-headset onmogelijk verkeerd om te dragen’

Michel van 't Klaphek
11 november 2018, 10:27
2 min leestijd
‘Nieuwe Apple-headset onmogelijk verkeerd om te dragen’

De nieuwe over-ear headset van Apple weet of je de linkeroorschelp ook daadwerkelijk over je linkeroor hebt geplaatst en past het geluid hier automatisch op aan. Daarnaast krijgt de hoogwaardige koptelefoon een functie die we kennen van de HomePod.

Lees verder na de advertentie.

Apple over-ear koptelefoon slimme oordetectie

Dat blijkt uit een patent dat vorig jaar werd ingediend door Apple. Er wordt op specifieke manier beschreven hoe de headset automatisch je linker- of rechteroor herkent, en hierop haar muziek-output op aanpast.

Om dit mogelijk te maken zitten er vijf microfoons in iedere oordop die hun positie ten opzichte van je oor, de andere speaker en je mond meten. Zodra je iets zegt weet de headset of de linkeroorschelp ook over je linkeroor zit, of niet. Het wordt op deze manier onmogelijk om de headset op een verkeerde manier te dragen: het geluid past zich namelijk altijd automatisch aan.

Beats W1 koptelefoon

Een ander voordeel van deze vijf microfoons is dat het omgevingsgeluid uit commando’s wordt gefilterd, net zoals de HomePod doet. Apples slimme speaker heeft twee geluidsopvangers: eentje voor je stem, en eentje voor ruis op de achtergrond. Hierdoor maakt de HomePod beter onderscheid tussen jouw stem en omgevingsgeluid.

Lees ook: Overzicht: Alles wat we weten over Apples nieuwe over-ear koptelefoon

Meer over de Apple over-ear hoofdtelefoon

Er gaan al maanden geruchten over de nieuwe Apple-koptelefoon, die in ieder geval geen onderdeel van de Beats-serie wordt. De hoogwaardige headset krijgt het gebruikersgemak van de AirPods, en is volledig geïntegreerd met Siri.

Ook kun je de koptelefoon waarschijnlijk gebruiken als speaker. Dit is handig wanneer je geen bluetooth-box of HomePod in de buurt hebt, maar toch muziek wilt afspelen. Tot slot zitten er meerdere gezondheidssensoren in de koptelefoon die onder meer je temperatuur en hartslag meten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: The Verge
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: AirPods Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

AirPods Max
AirPods Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's