Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple investeert honderden miljoenen per jaar in originele content’

Lars Paijmans
26 mei 2016, 14:35
2 min leestijd
‘Apple investeert honderden miljoenen per jaar in originele content’

Reken er maar op dat we de komende tijd meer originele content van Apple te zien krijgen. Het bedrijf zou er honderden miljoen dollars per jaar in steken.

Lees verder na de advertentie.

Apple originele content neemt toe

Volgens de Financial Times investeert Apple flink in het produceren van eigen content voor diensten als Apple Music. In het verleden zou Apples Eddy Cue voorgesteld hebben om Time Warner te kopen, het bedrijf dat onder meer diensten als CNN, HBO en Warner Bros. onder zich heeft.

eddy cue over apple tv

Tijdens deze gesprekken tussen Apple en Time Warner zouden ook de mogelijkheden besproken zijn om content van Time Warner toe te voegen aan de tv streamingdienst waar Apple aan zou werken.

Apple wilde Time Warner kopen

Deze gesprekken liepen destijds op niets uit, en kwamen niet eens zo ver dat de CEO’s van de bedrijven erbij betrokken hoefden te worden. De vraag is dan ook hoe graag Apple wilde dat deze deal voltrokken zou worden.

Inmiddels zouden Apples plannen om een ander mediabedrijf over te nemen in de ijskast zijn gezet, maar worden de mogelijkheden nog steeds onderzocht, zo vertelt een anonieme bron aan Financial Times. In het verleden zou Apple ook gesprekken met CBS gevoerd hebben voor een mogelijke overname.

Ook de tv-dienst van Apple staat naar verluidt op een laag pitje. Vorig jaar zou Apple de onthulling van de dienst nog naar 2016 uitgesteld hebben, maar eind 2015 bleek dat de tv-dienst van Apple ook 2016 waarschijnlijk niet zou halen. De Apple TV zou een centrale rol hebben gespeeld bij de tv-dienst, waar gebruikers voor een vast bedrag per maand naar series, films en andere programma’s konden kijken.

Het geeft echter wel aan waar Apple naartoe wil. Als Apple originele content daadwerkelijk zoveel gaat produceren, kan het in theorie gaan concurreren met diensten als Netflix, maar ook met Spotify. Spotify maakte in het verleden onder meer unieke documentaires over muzikanten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu