De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Apple werkt mogelijk aan een opvouwbare iPhone

Wouter Nijsen
24 november 2017, 10:15
2 min leestijd
Apple werkt mogelijk aan een opvouwbare iPhone

Apple zou al een tijdje werken aan een opvouwbare iPhone, al is nog niet bekend om welke iPhone het precies gaat. Het bedrijf uit Cupertino heeft er nu een patent voor aangevraagd.

Lees verder na de advertentie.

Patent voor opvouwbare iPhone

PatentlyApple schrijft dat Apple een patent heeft aangevraagd voor een opvouwbare iPhone. Het zou gaan om een flexibel scherm en buigend onderdeel, dat ervoor zorgt dat de iPhone ‘als een boek’ open en dicht geklapt kan worden. Hoe dat precies werkt, is onduidelijk.

Een jaar geleden verschenen de eerste geruchten al over een opvouwbare telefoon van Apple. Het Koreaanse The Investor maakt vorige maand ook melding van het apparaat en de samenwerking die Apple hiervoor met LG zou zijn aangegaan.

Apple werkte al eerder met LG samen voor de displays van de Apple Watch, en zou nu ook bezig zijn met een opvouwbaar scherm voor een toekomstige iPhone. Voor de oled-schermen van de iPhone X werkt Apple samen met Samsung, maar het bedrijf zou nu bewust kiezen om de handen ineen te slaan met LG. De productie van de opvouwbare schermen zou in 2020 starten.

Tot die tijd worden toekomstige iPhones hoogstwaarschijnlijk voorzien van oled-schermen. De iPhone X is de eerste smartphone van Apple die deze techniek gebruikt, maar de nieuwe iPhone 8 en 8 Plus gebruiken nog een ips-lcd-display. Oled-schermen zorgen voor levendigere kleuren, een dieper contrast en zijn bovendien energiezuiniger doordat bij zwart beeld individuele pixels uitgeschakeld worden. In de toekomst stapt Apple mogelijk over op micro-led-schermen.

De nieuwste iPhones

Sinds een aantal weken zijn de nieuwe iPhones beschikbaar. De iPhone 8 en 8 Plus zijn sinds 22 september verkrijgbaar, terwijl de iPhone X eerder deze maand in Nederland verscheen. De levertijd van de iPhone X is bij veel partijen echter behoorlijk lang. Meer weten over het toestel? Check dan de uitgebreide iPhone X review.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu