Apple werkt mogelijk aan een opvouwbare iPhone
Wouter Nijsen

Volgens een nieuw gerucht werkt Apple aan een opvouwbare iPhone, al is nog niet bekend om welke iPhone het precies gaan. Het bedrijf uit Cupertino zou hiervoor samenwerken met LG.

‘Opvouwbare iPhone in de maak’

Dat meldt althans de Koreaanse website The Investor. Apple werkte al eerder met LG samen voor de displays van de Apple Watch, en zou nu ook bezig zijn met een opvouwbaar scherm voor een toekomstige iPhone. Voor de oled-schermen van de iPhone X werkt Apple samen met Samsung, maar het bedrijf zou nu bewust kiezen om de handen ineen te slaan met LG. De productie van de opvouwbare schermen zou in 2020 starten.

Tot die tijd worden toekomstige iPhones hoogstwaarschijnlijk voorzien van oled-schermen. De iPhone X is de eerste smartphone van Apple die deze techniek gebruikt, maar de nieuwe iPhone 8 en 8 Plus gebruiken nog een ips-lcd-displays. Oled-schermen zorgen voor levendigere kleuren, een dieper contrast en zijn bovendien energiezuiniger doordat bij zwart beeld individuele pixels uitgeschakeld worden.

De nieuwe iPhones

Mogelijk beschikt vanaf volgend jaar elke nieuwe iPhone over een oled-scherm. Tot die tijd moeten we het doen met de iPhone 8, 8 Plus en X, die onlangs werden aangekondigd. De toestellen introduceren enkele belangrijke vernieuwingen, zoals draadloos opladen, een vernieuwd design en de rappe A11 Bionic-chip. Hoewel het design van de iPhone 8 (Plus) sterk lijkt op dat van de iPhone 7, is de achterkant wel van glas in plaats van aluminium. In de iPhone 8 review gaan we hier dieper op in.

De iPhone X is het revolutionaire nieuwe toestel van Apple, dat zich vooral onderscheidt door het scherm, dat vrijwel de volledige voorkant vult. Veel Android-concurrenten bieden al randloze displays, maar met de X gaat ook Apple eindelijk overstag. Bovendien heeft de telefoon Face ID, de gezichtsherkenningtechniek die Touch ID moet vervangen. Vanaf 27 oktober is de iPhone X te reserveren, op 3 november ligt de telefoon officieel in de winkels.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.